At få en aftale med en producent, der sælger for mere end 600 milliarder kroner om året, kan give enhver direktør fugtige øjne og klamme hænder.
En sådan aftale er ikke desto mindre lige præcis, hvad det danske selskab Ubiquitech har formået at hive hjem.
"Vi har udviklet en printløsning, der fremover bliver solgt som et tilbud til Samsungs nye B2B printere," fortæller Flemming Juncker, administrerende direktør for Ubiquitech.
Han vurderer, at aftalen med Samsung er "meget værd".
"Især, fordi vi er den første, som er klar med sådan en løsning," siger Juncker, som anslår, at Ubiquitechs omsætning over en treårig periode stiger med i alt mellem 50 og 100 millioner kroner på grund af aftalen med Samsung.
Samsung er også glad for den danske løsning.
"Vi har arbejdet tæt sammen med Ubiquitech gennem det seneste år og er godt tilfredse med, at dette produkt allerede er klar til markedet," udtaler Sangjae Eom, vicepræsident i Samsung Electronics.
Fra B2C til B2B
Samsung har hidtil i al væsentlighed udviklet printere til privatmarkedet, men gennem nogen tid arbejdet på at komme ind på erhvervsmarkedet, det såkaldte B2B (Business to Business). I den forbindelse har Korea-producenten netop lanceret en stribe nye printere.
"Samsung har også udviklet en ny platform til de her professionelle printere, så man kan lægge en softwareløsning, for eksempel vores, ind i printerne," forklarer Flemming Juncker.
Samsung kalder sin platform XOA.
Akronymet står for eXtensible Open Architecture og betyder, at Samsungs partnere kan udvikle løsninger til Samsungs printere. Ubiquitech tilbyder dels et "job accounting system" med navnet EASY, som sammen med print management-platformen VDMS giver de mange forskellige muligheder for at styre virksomhedens printere.
På begge sider i s/h
Printsoftware holder styr på, hvem der printer hvad, hvordan og hvor henne, men kan også generelt fastsætte forretningsregler omkring virksomhedens printere. For eksempel om der skal printes mail ud i sort/hvid, og/eller at der skal printes på begge sider af papiret, hvis et printjob er over en vis størrelse.
"En regel kan også være, at et printjob, som omfatter mere end 20 til 30 sider, skal printes på en bestemt printer, som måske er den mest økonomiske til at køre den slags printjob," siger Flemming Juncker.
Et andet eksempel er, hvis en bank, som typisk har mange printere stående forskellige steder i huset, vil øge sikkerheden. Her kan en printløsning sikre, at når et printjob sættes i gang fra en ansats computer, så bliver det pågældende print først skrevet ud, når medarbejderen har identificeret sig med sit adgangskort ved printeren.
Vi ansætter
Proaxis Invest ejer 84 procent af Ubiquitech, mens resten af ejerskabet er fordelt på nogle mindre private investorer. Medejer af Proaxis er Kenn Boe Hansen, som også er bestyrelsesformand i Ubiquitech.
Flemming Juncker har været direktør for Ubiquitech siden august sidste år.
"I øjeblikket er vi ni fuldtidsansatte, men ved udgangen af i år regner jeg med, at vi er fire til fem mere," siger Flemming Juncker.
Herhjemme kører Ubiquitechs løsning i banksektoren, og selskabet har også det svenske forsvar som kunde. Kommuner og skoler er ifølge Flemming Juncker også interesserede i den her type løsninger.