Artikel top billede

Test: Gejlet luksuskabinet med BMW-design

Thermaltake har i samarbejde med BMW snedkereret et luksuskabinet til din stationære pc, der skiller sig ud fra den kedelige grå mængde. Men er kabinettet det vilde prisskilt værd, og hvor godt fungerer det i praksis? Vi har vurderingen klar.

Test: Gejlet luksuskabinet med BMW-design

Taiwanske Thermaltake producerede for godt og vel et års tid siden det opsigtsvækkende Level 10-kabinet, der var resultatet af et samarbejde med BMW Group DesignWorksUSA.

Level 10 gav journalister skrivekrampe; dels var designet originalt og banebrydende, dels var prisskiltet på over 4.000 kroner en indikator for, at dette produkt ikke var forbeholdt hvem som helst.

Hvem, med deres rette forstand, kunne finde på at betale så uhyrlig en stak skillinger for kabinettet alene, når en komplet computer kan fås til samme pris?

Monster med fartstriber

Vi har set stort på prismærket og testet det velvoksne kabinet.

Og indpakningen er - ikke overraskende - overvældende med en kampvægt på omkring 25 kilo og en vanvittig størrelse. Når emballagen først er fjernet, står du med et produkt, der er ulig noget konkurrerende kabinet på markedet.

Thermaltake Level 10 er konstrueret omkring en "søjle", om man vil, hvorpå der er monteret separate rum til komponenter såsom strømforsyning, bundkort og drev. "Søjlen" er monteret med dioder, der kan give svagtseende indtryk af, at et futuristisk rumskib brummer under skrivebordet...

Konstruktionen blev modtaget med blandede reaktioner på denne anmelders kontor. Enkelte var vilde med designet og syntes, det så afsindigt lækkert ud, mens andre ikke ville have det stående derhjemme.

Det må alt i alt være helt op til den enkelte at bedømme, om det er smagfuldt. Det kan imidlertid ikke anfægtes, at det ser vildt, frækt og lidt brutalt ud. Om det matcher indretningen er en helt anden sag.

De separate rum og kabinettets opbygning generelt betyder, at byggeprojektet tager tid, hvis kabelføringen skal være perfekt. Kabinettet "låses op" med den medfølgende nøgle to steder på bagsiden, hvorefter du har adgang til de enkelte rum.

Det er et kæmpe plus, at selve bundkortets monteringsplade er flytbar, da bundkort, processor, køler og ram-klodser dermed er væsentligt nemmere at montere.

Ikke desto mindre brugte vi en lille arbejdsdag på at samle monstercomputeren.

Lidt upraktisk

Indmaden skal naturligvis matche det vilde ydre, så vi monterede et Gigabyte X58A-UD7-bundkort med Intels ekstreme Core i7-980X-processor og en Thermaltake Frio-køler, 12 gigabyte ram fra A-Data, et AMD Radeon HD 6970-grafikkort og et SSD-drev fra G.Skill på 120 gigabyte.

Vi havde indledningsvist planlagt at installere en Thermaltake Toughpower Grand-strømforsyning på 750 watt, men vi måtte opgive, da flere strømstik ikke havde den påkrævede længde til at nå flere komponenter. Skuffelsen var til at tage og føle på, da vi forventede, at producentens egen, nyligt udgivne strømforsyning ville matche kabinettet.

Derfor endte vi til sidst med at installere en Thortech Thunderbolt-strømforsyning på 850 watt, der havde tilstrækkeligt med kabellængde.

Heldigvis var der plads til den velvoksne processorkøler, hvilket er et plus. Lange grafikkort burde heller ikke være nogen hindring, da kabinettet - trods grafikkortets længde på 27,4 centimeter - stadig havde plads til overs.

Harddiskmonteringen var dog en lidt spøjs affære, da hver disk placeres i et separat rum og automatisk klikker på plads med både strømstik og SATA-kabel - hvorefter en smart rød diode lyser op på kabinettets front. Det er tidskrævende, men også rigtigt lækkert, når diskene først er monteret.

Fordi det overordnet er besværligt at montere og tilgå komponenter, er vores indtryk, at Thermaltake Level 10 mest af alt er skræddersyet til dem, der gerne vil samle en monstrøs maskine, smække siden på - og ikke bekymre sig om komponenterne det næste lange stykke tid. Hører du ikke til den målgruppe, findes der bedre og væsentligt billigere alternativer, selv om du må gå lidt på kompromis med design og konstruktion.

Køling med hvinen

Thermaltake har sørget for at køle de varme komponenter med en 140 millimeter blæser i det rum, hvor bundkortet er monteret, en 120 millimeter blæser ved kabinettets bagside og yderligere to blæsere på 60 millimeter, der skal holde harddiskene kølige. Thermaltake siger selv, at hver blæser støjer mindre end 20 decibel, hvilket næsten ikke er hørbart.

Vores sarte ører er ikke tilbøjelige til at give Thermaltake ret i påstanden. Blæserne på 140 og 120 millimeter er ganske vist støjsvage, men harddiskkølerne hviner, som fik de penge for det.

Selv om vi måtte acceptere, at harddiskene blev omkring fem grader varmere, endte vi med at afbryde de små banditter, og resultatet var et støjsvagt Level 10-kabinet, som det sandsynligvis har været tiltænkt fra producentens side.

Den svære dom

Designmæssigt er der ikke tvivl om, at Thermaltake Level 10 skiller sig ud fra markedets lidt grå masse. Om det er positivt eller negativt, må være op til den enkelte at bedømme. Denne anmelder er begejstret for det anderledes design, der vækker meget få minder om en stationær pc i traditionel forstand.

At Thermaltake har et unikt produkt på hånden står altså ikke til forhandling, men vi føler, at producenten godt kunne have tænkt over lidt flere detaljer, inden kabinettet blev ekspederet ud i handlen.

Vi havde eksempelvis gerne set bedre lydisolering i denne prisklasse, blæsere, der støjer væsentligt mindre, og det havde været rart med støvfiltre, der var nemme at komme til. Samtidig er USB 3.0-tilslutninger på kabinettets forside en åbenlys mangel, der imidlertid må tilskrives kabinettets alder.

Overordnet betaler du altså dyrt for designet og må finde dig i enkelte faldgruber, hvis du vil bygge stationær, der på det ydre minder mere om en konceptsportsvogn end en egentlig computer.

Skønhedspletter

Prisen er med til at gøre Thermaltake Level 10 til et meget eksklusivt produkt.

Faktum er bare, at du kan få fire kabinetter af glimrende kvalitet til de godt 3.900 kroner, et enkelt Level 10 koster.

Derfor kan vi med denne test slå fast, at Thermaltake Level 10 kun er forbeholdt kræsne pc-entusiaster, med gør det selv-hænderne skruet rigtigt på, der rent faktisk har råd til at fylde det dyre kabinet med tilsvarende potent hardware.

Hos denne målgruppe har kabinettet potentiale til at vække opsigt, men Thermaltake burde have høvlet de sidste skønhedspletter af Level 10-kabinettet, inden det blev sluppet løs i handlen.

Vi ender derfor på karakteren fire ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere