Få din GPS til at snakke jysk

Med en GPS fra TomTom kan du foretage en gratis opdatering med fem nye stemmer med lokal, dansk dialekt. Se her hvordan du får GPS'en til at sige "mojn", tale fladt københavnsk og synge løs på fynsk.

Det har længere været muligt at skifte stemmen i GPS'en, hvis du har fået nok af den insisterende kvindestemme, der kommanderer rundt med dig.

I flere år har TomTom specialiseret sig i at få kendte både danskere og udlændinge til at lægge stemmebånd til navigationen for at gøre den lidt mere underholdende.

På dansk har du været i stand til at blive ledt på vej af blandt andre Lotte Heise og Rune Klan, mens John Cleese og rapperen Snoop Dogg i bogstaveligste forstand kunne sørge for at give os nogle syrede engelske gloser med på vejen

Du har dog været tvunget til at svinge dankortet, hvis du ville have de sjove stemmer i stedet for standardversionen.

Gratis stemmer på dansk

TomTom har nu valgt at gøre fem stemmer klar til gratis download. Det drejer sig om danske dialekter, så du kan blive ledt på vej på sønderjysk, nordjysk, århusiansk, fynsk og københavnsk. TomTom er åbenbart kørt uden om Bornholm.

Vi har smuglyttet til stemmerne, og de er virkelig med tyk lokal dialekt. Den sønderjyske udgave serverer naturligvis et mojn, mens den fynske stemme nærmest synger, og den københavnske version lyder som en hærdet mand fra stenbroen.

Ifølge TomTom er personerne bag stemmerne da også opvokset i de forskellige regioner og skulle derfor også lyde autentiske.

For at få de danske stemmer til at lede vej på lokal dialekt kræver det en TomTom-GPS. Herefter skal du downloade programmet TomTom Home og forbinde din GPS til din pc.

Du kan downloade TomTom Home her.

Hvis du vil vide mere om at få nye stemmer ind i din GPS, kan du få en række gode tips her.

Husk også, at det er en god idé at få din GPS opdateret - uanset om det er en TomTom - hvis den indeholder gammelt kortmateriale. En kortopdatering kan gøre din GPS så god som ny. Læs mere om det her.




IT-JOB

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Alsidig testmanager til udvikling af vigtige IT-systemer

IT & Co ApS

IT-tekniker

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere