Test: Dyrt legetøj er en blandet fornøjelse

Den kan flyve 50 meter op i luften, filme og bruges til actionspil i augmented reality. Vi har testet AR.Drone fra Parrot. Læs dommen her.

Test: Dyrt legetøj er en blandet fornøjelse

Står du med to et halvt tusind på lommen, som hverken er øremærket til kedelige regninger eller faste udgifter?

AR.Drone er den slags sjov, man kunne smide de penge efter. Der er tale om en helikopter, som i sig selv er meget sjov at flyve - men med den særlige feature, at den streamer billeder til din telefon eller iPad. I spil-apps bliver de streamede billeder tillagt digitale effekter, også kaldet augmented reality. 

På den måde kan man spille actionspil i en blanding af fiktion og virkelighed.   

Nemt at komme i gang

Det første, man ser, når man åbner kassen med AR.Dronen, er det store indendørsskrog, der følger med.

Ud over det er kassen pakket med batteri, oplader, udendørsskrog, manual og selvfølgelig selve helikopteren, også kaldet quadrokopter på grund af de fire propeller.

Den engelske manual fylder ikke mere end 24 sider, og det er i det hele taget utrolig nemt at komme i gang med helikopteren på trods af den megen teknik, der er læsset ned i den godt 400 gram tunge kreation.

Men for at få dronen i luften skal man først have sig et apparat at styre med samt den nødvendige app.

Vi valgte en iPad som flyve-kontroller og var hurtigt inde at hente den officielle (og gratis) app til styring, AR.Freeflight.

Når det medfølgende batteri er opladet efter halvanden time, er du klar til at flyve. På iPad'en (eller iPhone/iPod Touch) vælger du det wi-fi-netværk, der hedder AR.Drone, som automatisk dukker op. Herefter åbner du app'en og er faktisk flyveklar.

Genspejl frustrerer

I forhold til iPhone og iPod Touch er morskaben ved at styre AR.Drone med en iPad noget større. Det skyldes primært, at skærmen er mange gange større, så man får mere ud af kameratransmissionen.

Til gengæld fungerer det ikke under alle forhold. Da vi afprøvede AR.Dronen udenfor, var det en kamp at se, hvad der foregik på skærmen på grund af spejling.

Det var temmelig irriterende. Havde vi været midt i et spil med en anden drone, kunne det have været decideret ødelæggende for oplevelsen.

Men det fik vi desværre ikke engang mulighed for at opleve, da de spil, som kommer til AR.Drone alle er multiplayer-spil. Så hvis man vil bruge helikopteren til det, den markedsføres som, nemlig "The flying video game", ja så er prisen i virkeligheden 5.200 kroner i stedet for de 2.600 kroner, som et enkelt eksemplar koster.

Dertil kommer, at absolut vindstille vejr er en forudsætning for at flyve helikopteren udendørs. Med dens 380 gram tager vinden den nemlig så let som ingenting. Ifølge specifikationerne kan den klare en vindhastighed på omkring fire meter i sekundet, men i testperioden havde vi altså gevaldigt besvær med at finde dage, hvor det kunne lade sig gøre at afprøve den udendørs.

En stor, tom sportshal vil nok være den optimale arena for AR.Dronen.

Skrøbeligt skrog

Der er dog ingen tvivl om, at helikopteren kommer til sin ret ved udendørs brug, hvor man kan give den fuld hammer. Og topfarten på 18 kilometer i timen føles som en meget høj hastighed.

Til gengæld kan man hurtigt få opbrugt de 50 meter i rækkevidde, hvis man ikke passer på.

Programmet AR.Freeflight er udstyret med en knap til 'take off' og 'landing'. Det fungerer fremragende, og bliver man pludselig nervøs, fordi det går for hurtigt, slipper man blot knapperne, hvorefter den stabiliserer sig i luften.

Indendørs er AR.Drone også ganske morsom, men pas på. Godt nok medfølger der et indendørsskrog, men denne anmelders eksemplar led under et skæbnesvangert sammenstød med en reol.

Det er lavet af sort flamingo og vejer dermed heller ingenting. Men det havde været hensigtsmæssigt med måske et lag af stift plastik indlagt i skroget, så det var lidt mere holdbart. Man kan selvfølgelig også bare lade være med at flyve rundt i et rum med skarpe kanter. 

Fordele taber til ulemper 

Det samlede billede, der står tilbage efter testen af AR.Drone er, er en smule sløret.

Der skal tages forbehold for, at vi ikke har afprøvet augmented reality-gaming, fordi man som nævnt skal have to droner.

På plussiden er det imponerende, hvor stabil og intuitiv styringen er, hvilket gør det yderst sjovt at flyve med AR.Drone.

Samtidig fungerer streamingen af billeder suverænt i forhold til, hvad man kunne forvente af den på ydersiden så simple konstruktion. Som et ekstra plus giver apps som Dronecontrol og Flightrecorder mulighed for at optage, hvad kameraet filmer.

Når det er sagt, har den en række slagsider. For det første er batteritiden på 12 minutter spist op, medmindre man har flere styks.

Har man sat sig for at flyve udenfor, kan man komme til at vente længe, fordi vejret helst skal være helt stille. Det er det som oftest om sommeren, men på den årstid er der samtidig en masse sol, som hurtigt kan omdanne din iPad eller iPod til et spejl, så det bliver umuligt at følge videostreamingen.

Derudover kan den blive dyr i drift, da den er meget skrøbelig. Og med en vejledende pris på 2.595 kroner står morskaben ikke helt mål med omkostningerne, selv om der er tale om avanceret teknologi.

Derfor lander AR.Drone efter denne test på middelkarakteren tre ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere