Artikel top billede

Sandy Bridge: Dyr hukommelse spild af penge?

Det kan være fristende at spendere sparepengene på dyr og lynhurtig hukommelse til Intels nye Sandy Bridge-processor, men kan det overhovedet aflæses på ydelsen i rigtige applikationer? Få det overraskende svar her.

Sandy Bridge: Dyr hukommelse spild af penge?

Langt de fleste computere bliver solgt med DDR3-hukommelse med en hastighed på typisk 1.066 eller 1.333 megahertz.
Sidstnævnte er standarden, uanset om du vælger processor fra Intel eller AMD.

Det kan imidlertid næppe overraske, at entusiaster aldrig kan få ydelse nok og typisk vælger hukommelsesmoduler, der er godkendt til at arbejde med højere frekvenser.

Højere frekvenser skal tages meget bogstaveligt endda, for DDR3-hukommelse til bundkort med Intels nye Sandy Bridge-processor kan eksempelvis fås med hastigheder på voldsomme 2.400 megahertz, også kendt som PC3-19000.

De sprælske moduler koster kassen og er typisk udstyret med ekstra køling i form af heatsinks - 'varmeledere' på dansk - eller deciderede heatpipes, varmeledende rør, der skal lede varmen væk fra de hede kredsløb.

Nok ser det smart ud, men kan overhovedet aflæses på ydelsen? Det har hardwaremediet The Tech Report netop undersøgt til bunds i en test, der overraskende nok konkluderer, at dyr luksus-hukommelse i de fleste tilfælde næsten ikke påvirker ydelsen.

Det er blandt andet spil og software til videokonvertering og filkomprimering, der kun får meget begrænset eller praktisk talt ingen gavn af den dyre hukommelse, og det er ifølge The Tech Report decideret svært at finde applikationer, der entydigt kan udnytte høje hukommelsesfrekvenser.

Det er frem for alt syntetiske test, der kan vise den teoretiske ydelsesforskel, og denne type benchmark-test har som bekendt ikke særligt stor relevans for almindelige brugere.

Standardhastighed er fint

På godt dansk lyder konklusionen, at prisforskellen uanset hvad ikke bliver retfærdiggjort af merydelsen. Medmindre du tænder på mængden af hestekræfter og på at vise indersiden af dit kabinet frem, så kan du roligt proppe den billige standardhukommelse i indkøbskurven.

Den slår fint til, og du skal ikke være bange for at døje med hakkende spilafvikling eller træge filoverførsler. Forudsat at du følger dit styresystems hukommelsesanbefalinger, naturligvis, og ikke har fedtet med to gigabyte i din Windows 7-pc, når fire gigabyte er tommelfingerreglen.

Husk: For at udnytte mere end fire gigabyte kræver det et 64-bit styresystem. Men 64-bit er ikke altid lykken. Læs mere her.

Læs også

Q/A: Det skal du vide om Intels nye super-processor
Test: Intels nyeste processor er et super-køb
Intel klar med verdens hurtigste hjerne til din pc




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere