Artikel top billede

(Foto: Nils Bröer / Nils Bröer)

Her er billige alternativer til Windows-pc'er

Det kan være svært at finde pc'er, der leveres uden Windows og garanti for en problemfri Linux-installation. Open source-miljøet er klar med en komplet hardware- og software-pakke.

Virksomheder som gerne vil slippe for at betale softwarelicenser, har gennem lang tid kunnet anvende open source software, der for det meste er gratis.

Eksempelvis findes der adskillige Linux-distributioner, som den lille virksomhed uden videre kan downloade.

Der findes efterhånden også en del forretnings-software, der kan køre på Linux. 

Udfordringen med Linux kan være at få leveret en maskine med Linux installeret. I dag bliver langt de fleste pc'er leveret med Windows præinstalleret. 

Senest har HP meddelt, at der ikke bliver lavet om på det foreløbig

Finder du en pc uden styresystem, skal du selv installere Linux. Det er blevet meget nemmere de seneste år, men du kan stadig opleve at skulle på jagt efter diverse drivere for at få Linux til at virke sammen med hardwaren i pc'en.

Nu lancerer open source communitiet openDesktop.org en række pc'er, der alle er beregnet til at blive anvendt sammen med Linux. Det sker under Open PC-konceptet, hvor der indtil videre findes tre forskellige pc-modeller.

De er alle baseret på Intels 1,6 GHz dobbeltkerne Atom-processorer og kan leveres med op til fire gigabyte ram. Computerne er installeret med Linux/KDE.

Ved køb af en af modellerne doneres omkring 80 kroner til open source-projektet KDE, der er den grafiske brugergrænseflade på Linux-pc'erne.

De to af modellerne, Open-PC 1 samt Open-PC Micro, leveres af tyske distributører, mens Open-PC XS leveres af amerikanske ThinkPenguin.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere