Artikel top billede

Intel klar med verdens hurtigste hjerne til din pc

Intel er klar med en lynhurtig opgradering af chipproducentens sekskernede Gulftown-processor. Med en frekvens på 3,46 gigahertz er Core i7-990X Extreme Edition verdens hurtigste processor netop nu. Men er den overhovedet pengene værd? Bliv klogere her.

Er Intels hurtigste processor pengene værd?

Verdens største chipproducent, Intel, er netop begyndt at sælge intet mindre end verdens hurtigste processor, Core i7-990X Extreme Edition.

Den sekskernede processor er efterfølgeren til den anmelderroste Core i7-980X Extreme Edition og har fået taktfrekvensen øget fra 3,33 til 3,46 gigahertz. Turbo-hastigheden for 990X lyder på 3,73 gigahertz sammenlignet med 3,6 gigahertz for 980X. Du kan naturligvis overclocke processoren yderligere, hvis du har behov for flere hestekræfter.

Specifikationerne er derudover ikke ændret nævneværdigt; processoren har stadig 12 megabyte cache og et strømforbrug på maksimalt 130 watt.

Læs også: Test: Intels nye processor-bæst uddeler øretæver

Core i7-990X Extreme Edition er kompatibel med Intels sokkel LGA 1366 (Land Grid Array), der stadig er Intels kraftigste platform.

Hvis du allerede er ejer af et X58-baseret bundkort, bør du altså relativt nemt kunne opgradere med den potente processor. I værste fald skal du installere en BIOS-opdatering, der giver dit bundkort den fornødne understøttelse.

Sikkert køb

De begrænsede ændringer i selve processoren betyder, at det er svært at vurdere, om Intel har snedkereret en attraktiv chip.

Det er også potentielt dårligt nyt for den pebrede processor, at Intels nye Sandy Bridge-arkitektur er så hurtig, at den eksisterende Core i7-980X i et bredt udvalg af programmer - trods de mange processorkerner - har lidt svært ved at følge med.

En fordel ved at vælge X58-baseret computer lige nu kan imidlertid være, at du helt slipper for den fejl, der plager visse bundkort med Intels nye 6-Series-chipsæt.

Vi har været på prisjagt og støvet processoren op på EDBpriser.dk til en pris på omkring 7.200 kroner.

Det betyder, at forgængeren, der stadig er rimeligt identisk prissat på prisdatabasen, må forventes at udgå snarligt, da efterfølgeren er hurtigere, men koster cirka det samme.

Vi arbejder lige nu på en test af Core i7-990X og ser frem til at fortælle dig, om verdens dyreste processor nu også er de mange tusindkronesedler værd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere