Konkurrence: Vind et it-stipendium til 250.000 kroner

Deltag i konkurrencen om et scholarship til eMBA-programmet, MMT (Master in Management of Technology), på DTU til en værdi af 250.000 kroner, og få ledelselsesværktøjerne til at ændre verden.

Advarsel: Der er ingen nemme veje og 10-punkts lister i denne artikel. Kun udsigt til hårdt arbejde, som til gengæld kan bringe læserne og vinderen af konkurrencen til tops.
 
Der kommer i ledelsesudvikling stadig mere fokus på anvendelsen af it i ledernes arbejde med strategier, visioner og processer. Men der er fortsat en udfordring i at sikre ledere med en teknologisk baggrund den forretningskompetence, som sætter dem i stand til sparre med chefkollegerne og komme i betragtning til at lede dem.
 
MMT-programmet
Det har DTU siden 1998 arbejdet på at gøre noget ved med eMBA-programmet Master in Management of Technology eller MMT.

236 ledere fra it-branchen, it-afdelinger og andre teknologiorienterede virksomheder er siden kommet igennem den 21 måneder lange uddannelse.
 
Igen i år står Computerworld sammen med NNIT, DONG, KMD og DTU bag et scholarship, som betaler for deltagelsen på hold 14 på eMBA-uddannelsen Master in Management of Technology. Uddannelsen har studiestart den 25. august 2011.
 
En gammel drøm
"MMT er udsprunget af en gammel drøm i Akademiet for Tekniske Videnskaber. Akademiet vil gerne hjælpe højtuddannede teknikere og ingeniører med at bliver superdygtige til forretningsdrevet innovation."
 
Sådan fortæller associeret professor og leder af MMT-programmet, Mads Christoffersen. Han understreger, at det er værdiskabelsen, som er i fokus.
 
"Der er relativt flere af vores alumner, som får deres topjob, fordi de har taget deres MBA. Ledere med en traditionel cand. merc-baggrund er langt mere fleksible end ingeniøren eller datalogen, som oftest er låst til et bestemt område, med mindre de flytter sig ved hjælp af en MBA," siger Mads Christoffersen. 
 
13 års erhvervserfaring
Den gennemsnitlige erhvervserfaring blandt de studerende på MMT er 13 år. Og det er netop denne store pulje af erfaring, som er fundamentet under uddannelsen sammen med den viden, som DTU og de udenlandske partnere fylder på.
 
"Man skal kunne vokse og udvikle sig som leder og menneske. For ledelse er en praktisk disciplin, som skal bruges. Men uddannelse kan give lederne muligheden for at udvikle lederegenskaber," siger Mads Christoffersen.
 
Forretningsstrategi uden it
Det er der god brug for at ledere med en teknologisk baggrund gør. 2010-udgaven af IT i Praksis fra Dansk IT og Rambøll Management Consulting viser, at 64 procent af de største danske virksomheder, udvikler forretningsstrategien før og lader den guide it-strategien, mens yderligere knap hver tiende virksomhed ikke lader it-strategien påvirke af forretningsstrategien.
 
I 63 procent af disse virksomheder betyder forretningskulturen ifølge IT i Praksis, at de forretningsansvarlige bestemmer strategi og mål og først herefter beder it-afdelingen om at løse opgaven.  I 39 procent ser de forretningsansvarlige primært it som en omkostning og ikke som et aktiv i gennemtænkning af forretningsmuligheder eller effektiviseringsmuligheder.
 
"I en konkurrencedygtig virksomhed i 2010 kræves det, at it er med fra starten, når der skal tilrettelægges løsninger i forbindelse med forretningsmuligheder, når det planlægges, hvordan de skal realiseres og måles."

Sådan konkluderer IT i Praksis afsnittet om forretningsprocesser og arkitektur med en næsten klar opfordring til fremtidens it-ledere om at ændre verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere