Artikel top billede

Leder forlader it-rådgivningscenter

Ibiz-centeret, der hjælper små virksomheder med at anvende it på en smartere måde, mister deres daglige leder Ebbe B. Pedersen.

Ebbe B. Petersen havde sidste arbejdsdag i mandags på Ibiz-centeret, da han som centerets daglige leder har valgt at søge nye udfordringer uden for Ibiz-centerets rammer.

Ebbe B. Petersen, der har fungeret som leder af Ibiz-centeret som blev etableret i juli 2007, betegner det som en tung beslutning at forlade Ibiz-centeret, men muligheden for en international stilling i Rigspolitiet vejede tungest. 1. marts startede Ebbe B. Petersen hos Rigspolitiet som leder af internationale it-projekter.

Det er en spændende stilling hos Rigspolitiet som trækker, men samtidig mener Ebbe B. Petersen også, at Ibiz-centeret ikke fik mulighed for at udfolde sig på den mest optimale måde.

"Jeg mente ikke, at ledelsen på Teknologisk Institut havde den nødvendige bevågenhed på mulighederne med centeret," lyder det fra Ebbe B. Petersen.

Ibiz-centeret var oprindeligt et 3-årigt projekt løbende fra 2007-2010, der siden er blevet forlænget frem til slutningen af 2012. Ebbe B. Petersen så gerne, at der blev etableret et egentligt kompetence-center, så Danmarks små og mellemstore virksomheder også i fremtiden kan trække på de kompetencer, som ligger i centeret.

Ibiz-centeret drives i regi af Teknologisk Institut og Delta.

Digital for en tusse

Ibiz-centeret har på det seneste lanceret initiativer som "Digital for en tusse" og har fokuseret på at gøre arbejdet for små virksomheder nemmere ved at fortælle om mulighederne for at anvende netbaserede løsninger, mobile værktøjer og andre it-værktøjer.

I denne uge holdt Ibiz-centeret en konference i Taastrup med fokus på effektiv og billig it for mindre virksomheder. Der er videoer fra konferencen på bambuser.

Ibiz-centeret er etableret af Videnskabsministeriet og Rådet for Teknologi og Innovation og vil med den nuværende bevillling være i drift frem til udgangen af 2012.

Ebbe B. Petersen har overdraget sine aktiviteter og opgaver til chefkonsulent Finn Olesen Zoëga. Der er indtil videre ikke udnævnt nogen ny centerleder for Ibiz-centeret.

I styregruppen for Ibiz-centeret sidder en række repræsentanter for dansk erhvervsliv som Dansk Byggeri, Håndværksrådet, ITEK, Dansk Industri samt repræsentanter for det offentlige i form af IT- og Telestyrelsen og Rådet for Teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere