Artikel top billede

Pristjek: De vildeste nye grafikkort til de bedste priser

For en rimelig pris kan du kombinere en lynhurtig SSD-disk med en velvoksen mekanisk harddisk i samme computer - og dermed få masser af plads med hastighed i topklasse. Hemmeligheden er et smart controllerkort fra Highpoint.

Sådan får du høj kapacitet og vild hastighed på din pc

Har du først haft dit styresystem installeret på en god SSD-disk og ligesom os konstateret, at hastigheden er i topklasse, er det en mildest talt kedelig oplevelse at vende tilbage til en gammeldags harddisk.

Til trods for, at den motordrevne harddisk med jævne mellemrum udstøder en mekanisk dødsrallen, sidder den alligevel på en altoverskyggende fordel: Kapacitet. For mens SSD-diske er overdrevent hurtige, er lagerplads kostbar.
 
Nu er taiwanske Highpoint så klar med et smart produkt, der kommer som sendt fra himlen, hvis du sætter pris på kombinationen af høj hastighed og stor kapacitet.

Highpoint RocketHybrid 1220 er et PCI Express 1x-controllerkort med to SATA-porte (Serial ATA), der understøtter den lynhurtige overførselshastighed på seks gigabit per sekund (6GB/s). Læs om fordelene her.
 
Konceptet går ud på, at du ved at kombinere harddisk og SSD får et stort, fælles lager, der ikke døjer med SSD-diskenes sædvanlige begrænsning. Samtidig er controllerkortet så genialt, at det automatisk placerer data, du benytter ofte, på SSD'en.

Kvikkere oplevelse

I praksis vil du blandt andet kunne starte programmer væsentligt hurtigere end med en normal harddisk, og dit styresystem vil boote på kortere tid. Ideen er ikke ny og er blandt andet implementeret på harddiskproducenten Seagates harddisk, Momentus XT, som pcworld.dk tidligere har rost til skyerne.

Med løsningen fra Highpoint er fordelen imidlertid, at du ikke skal bekymre dig om mangel på lagerplads.
 
Highpoint RockeyHybrid 1220 er endnu ikke spottet herhjemme. Skal vi gætte på en pris, bliver det omkring 400 kroner, og vi er fristede til at kalde det et røverkøb, hvis det holder stik.

Læs også:
Test: Billig hybriddisk giver din computer et ordentligt boost.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere