Her er den store forskel på mobile styresystemer

Det er ikke ligegyldigt, om du vælger en mobil, der kører Android, iOS, Windows Phone 7 eller Symbian 3.0. Se forskelle og ligheder mellem de fire mobile styresystemer.

1. Her er den store forskel på mobile styresystemer

Fire mobile styresystemer kæmper i øjeblikket om at blive konge af smartphone-verdenen og få en fast plads i din bukselomme.

De har alle adgang til et marked, hvor der kan handles apps, men de har vidt forskellige brugergrænseflader.

Men hvor stor forskel er der egentlig på Googles Android, Apples iOS, Microsofts Windows Phone 7 og Nokias Symbian 3.0?

På de næste sider tager vi dig på en guidet tur gennem nogle af de vigtigste funktioner i de forskellige mobile styresystemer, og vi bruger en iPhone 4, Samsung Omnia 7, HTC Desire og Nokia N8 som eksempler.

Vi kårer ingen vinder, men det er ingen hemmelighed, at Android og iOS er de to mest fremadstormende mobile styresystemer, mens Microsoft med Windows Phone 7 forsøger at indhente de to konkurrenter.

Symbian 3.0, som Nokia benytter, kan være på vej mod sidste salgsdato, efter de finske mobilsnedkere har indgået aftale med netop Microsoft om at smide Windows Phone 7 i deres avancerede telefoner. I øjeblikket er Symbian dog fortsat et alternativ til Android, Apple og Windows Phone 7.

2. Sådan ser kommandocentralen ud

Hjemmeskærmen er mobiltelefonens kommandocentral og stedet, hvor du oftest kigger forbi. Der er dog stor forskel på, hvordan Apple, Google, Microsoft og Nokia har skruet hjemmeskærmene sammen i deres respektive mobile styresystemer.

3. Når du skal have apps

Du kan downloade apps til alle de fire mobile styresystemer; Android, iOS, Windows Phone 7 og Symbian 3.0. De har alle gratis- og betalingsversioner, men der er forskel på udvalget og ikke mindst, hvordan du får adgang til programmerne.

4. Masser af multitasking

For et år siden var der stor debat om mobilernes evne til at multitaske, altså have flere programmer kørende samtidig. Især frontløberen Apple var tilbageholdende med at tilbyde denne mulighed til iOS-brugere, men har nu tilføjet multitasking.

5. Browseren i brug

Alle moderne mobiler er født med en browser, selv om det er muligt at vælge at downloade en ny til flere modeller, eksempelvis browseren Opera Mini. Her ser vi dog på de browsere, som mobilerne er udstyret med fra fødslen.

6. Sms og samtale-bobler

Det er forskel på, hvordan de forskellige mobile styresystemer håndterer sms-beskeder rent grafisk. Der er dog en generel tendens mod, at sms-beskeder samles som en samtale-tråd, der er lige til at scrolle igennem.

7. Opkald på mobilen

I mange mobilanmeldelser skrives der ikke længere særligt meget om, hvordan telefonen fungerer til opkald. Det er efterhånden sådan, at det bare fungerer - hvis vi lige ser bort fra Apples antenne-skandale på iPhone 4. Selv om mobilerne i dag bruges til at tage billeder, surfe på nettet og høre musik, så er opkald fortsat en vigtig del af den daglige brug. Men der er forskel på, hvordan det ser ud, når der skal ringes op fra en mobil med iOS, Android, Windows Phone 7 og Symbian 3.0.

8. Forskel på tastaturer

Alle fire styresystemer er målrettet mobiler med berøringsfølsomme skærme. Det fysiske tastatur er efterhånden ved at være et sjældent syn på nye supermobiler, og derfor er det virtuelle keyboard på telefonen i stigende grad vigtigt. Men også her er der forskel at spotte mellem Apple, Google, Microsoft og Nokia:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere