Artikel top billede

Test: Lækkert og diskret headset til mobilsnak

Det smyger sig om øret som en lille, sort slange og udmærker sig ved ikke at have nogen mikrofonarm. Vi har testet Jabra Stone 2, der er et diskret headset i lækkert design, men ikke alt er perfekt.

Den første version af Jabra Stone vandt adskillige design-priser, og derfor er headsettet i sin nyeste udgave heller ikke forandret, men ligner derimod sig selv.

Jabra Stone 2 består af to dele: Et headset uden mikrofonarm og en lille rund oplader.

Der er skåret et hul i opladeren, som headsettet kan sættes ned i, og så fylder det hele ikke mere end ... ja, en lille sten.

Det er uhyggeligt godt tænkt, også fordi opladeren kan holde på strømmen i længere tid end headsettet.

Det betyder, at du kan fylde strøm på opladeren og tage den med på farten, og når headsettet mangler power, kan du sætte det ned i opladeren, selv om du ikke er i nærheden af en stikkontakt. Og ellers kan opladeren naturligvis fungere som etui, der er lige til at smide i lommen.

Find dit skoleengelsk frem

Du parrer din mobil med Jabra Stone 2 via Bluetooh, og du behøver ikke røre ved headsettet, hvis du vil tage et indkommende opkald.

Hvis du finder dit skoleengelsk frem, kan du nøjes med at sige "answer".

En flink, engelsk damestemme informerer dig endda om, hvilket nummer det er som ringer, så du kan beslutte, om du gider tage telefonen. Hvis ikke kan du vælge at sige "ignore".

Det fungerer fint, men man kan godt føle sig lidt dum, når man sidder på kontoret og brøler "answer" eller "ignore", og kollegerne løfter blikket fra deres fladskærme og kigger undrende på én.

Du kan også vælge blot at klikke diskret på headsettet, hvis du vil tage et opkald.

Summelyde irriterer

Der følger fire ear-gels med Jabra Stone 2, så du kan tilpasse headsettet til din øregang, og det sidder ganske godt fast takket være ørekrogen, der smyger sig om bagsiden af dit øre.

Det smarte ved Jabra Stone 2 er naturligvis, at det er så diskret. Du slipper for at have en ordentlig mikrofonarm dinglende på din kind og ligne noget fra en kikset science fiction b-film. Det elegante design tæller på plussiden, ligesom den lille oplader, som giver strøm til Jabra Stone 2 på farten, er virkelig godt tænkt.

Lydkvaliteten kunne dog være bedre, og det samme kunne batterilevetiden for det syv gram lette headset, der holder sig i live til et par timers brug.

Når headsettet er tændt, og du ikke fører nogen samtale, har det desværre en tendens til at udsende en kort summelyd cirka hvert andet minut. Den varer i få sekunder, men kan virke irriterende og ødelæggende for koncentrationsevnen.

Hvis du er hardcore mobilbruger, der hver dag klasker et headset i øret, vil vi anbefale, at du kigger efter en anden løsning.

Men hvis du derimod har et mere moderat forbrug af samtaler via headset og er på jagt efter et diskret headset, kan vi på det varmeste anbefale Jabra Stone 2.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere