Artikel top billede

Google vil gøre det nemt at købe indhold på Android

Internetgiganten vil tiltrække forlag og medievirksomheder til sin Android-platform med "One Pass"-løsning, der gør det nemt at opkræve penge for adgang til indhold.

Over de seneste dage har der været skrevet meget om Apples nye politik, der kræver, at alle virksomheder, der sælger indhold via deres apps til iPhone og iPad, også gør det muligt at sælge indholdet direkte i App Store.

Det er musiktjenester, bog- og magasinforlag og aviser ikke meget for, for det betyder nemlig, at Apple skal have 30 procent i døren. Imidlertid er der ikke særlig mange andre digitale platforme, hvor virksomhederne nemt kan komme af med deres indhold. Det vil Google nu til at lave om på.

Netgiganten har netop introduceret "One Pass" - en ny tjeneste, der gør det muligt for medievirksomheder at sælge digitalt indhold både på nettet, på Android-mobiler og de kommende tablet-computere med Android 3.0.

Giver udgivere mulighed for at eksperimentere

"Læsere, der køber indhold fra en One Pass-udgiver, kan få adgang til deres indhold på tablets, smartphones og websider med en enkelt konto. Tjenesten hjælper udgiverne med at validere eksisterende abonnenter, så læserne ikke skal tegne nyt abonnement for at få adgang til deres indhold på nye enheder," skriver Google på sin blog.

One Pass-løsningen gør det muligt for medievirksomhederne at tilbyde og sælge på en lang række forskellige måder, blandt andet via abonnementer, dagspas, tidsbestemt adgang eller betaling per artikel.

"Med Google One Pass kan udviklerne selv bestemme, hvor og hvordan de vil opkræve betaling for indhold, mens de eksperimenterer med forskellige modeller for at finde ud af, hvad der virker bedst for dem," skriver Google.

Google tager et gebyr på 10 procent, og det skal nok skabe en del interesse.

Det forventes, at Apples iPad får stærk konkurrence fra tablet-computere baseret på Android 3.0 i løbet af i år. De første maskiner udkommer i Europa i løbet af foråret.





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere