Artikel top billede

(Foto: Sladjan Lukic/gratis /)

Gratis sikkerhedssoftware til Android mobiltelefoner

Er risikoen for mobil malware overdrevet? Måske, men hvis du af den grund nægter at anvende penge på at sikre din mobil, så se her: Et gratis anti-virus program til din mobil.

2011 bliver tilsyneladende året, hvor mobiltelefoner for alvor bliver udsat for malware-angreb som vi kender det fra vores arbejds- og hjemme-pc'er.

Hvor det i dag er de færreste som kunne finde på at anvende en pc uden antivirus, så ser det anderledes ud med mobiltelefoner. Anvender du eksempelvis anti-virus på din mobiltelefon?

Mobiltelefoner bliver mere interessante som angrebsmål

Skal man tro diverse analytikere og leverandører, skal vi også til at have anti-virus installeret på vores smarte mobiltelefoner.

Noget af snakken om boom i mobil malware er måske forsøg på at piske en frygt op for at sælge sikkerhedsprodukter til mobiltelefonen, men efterhånden som flere apps bliver taget i brug - blandt andet mobile bankløsninger - er der jo et klart incitament for kriminelle til at forsøge at kapre en mobiltelefon.

Beskyt dine mobiltelefoner gratis

Derfor vil Business Center da også anbefale, at din virksomhed kigger nærmere på mulighederne for at beskytte medarbejdernes mobiltelefoner mod angreb.

Vi har tidligere nævnt, at Kasperskys Mobile Security, der hidtil har forsvaret Symbian- og Windows-mobiltelefoner mod malware, nu også findes i versioner til Android og BlackBerry.

Det koster dog penge og hvis du stadig ikke er overbevist om, at det er nødvendigt at beskytte din mobiltelefon og derfor vægrer dig mod at betale for mobil sikkerhed, kan du måske starte med et af de gratis sikkerhedsprogrammer, du kan få til din mobiltelefon.

Gratis med mange features

Det er AVG, som er kendt for at levere gratis sikkerhedsprodukter til pc'er, der nu kommer med et gratis sikkerhedsprodukt til Android-mobiler.

I november sidste år købte AVG det israelsk-baserede DroidSecurity, og det er DroidSecurity, som AVG nu giver gratis væk under navnet AVG AntiVirus. AVG får dækket nogle af sine omkostninger ved at vise reklamer i den gratis version, men ellers er håbet, at brugere på et tidspunkt vil opgradere til Pro-versionen, der koster knap 60 kroner.

Den gratis version har dog en masse features, så umiddelbart er der ingen grund til at betale for Pro-versionen, medmindre du absolut vil undgå reklamerne.

Ud over antivirus scanning har du mulighed for at fjernslette data på din mobil, hvis du taber eller får mobilen stjålet. Der er også mulighed for at finde frem til telefonen ved hjælp af GPS og Google Maps. Det er features, som eksempelvis SeekDroid og Find My iPhone også har.
 
Du kan også beskytte apps med specifikke passwords, og der er også en task killer, hvor du kan dræbe tasks, der kører på mobilen og tapper batteriet for energi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere