Artikel top billede

EU presses: Roamingpriser skal endnu længere ned

Roaming-priserne i EU er stadig det rene optrækkeri.

Læs også:

EU vil fjerne dyre roamingpriser på mobilsnak i 2015.

Slut med gigantregninger for internet i ferien

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen vil være nødt til at overveje radikalt nye skridt til at reducere prisen for roaming med mobilen, efter næsten alle høringssvar fremhæver de aktuelle priser som urimelige.

De europæiske roaming-priser er på nuværende tidspunkt over tre gange så høje som de nationale takster.

Selv kommissær for den Digitale Agenda, Neelie Kroes, beskriver de aktuelle takster som "rip off" - det rene optrækkeri.

Og priserne for data ved roaming er endnu højere.

"Forbrugeren betaler ofte mindre end 40 øre for at downloade en megabyte derhjemme, men det kan blive til 20 kroner per megabyte, når den samme forbruger krydser en usynlig landegrænse," påpeger Kroes.

Og det er på trods af kommissionens bestræbelser på at nedbringe priserne.

I 2007 blev der introduceret prislofter på roaming.

Rejsendes prisloft for data-roaming er som standard sat til cirka 375 kroner eksklusiv moms, og det kræves, at operatørerne sender brugerne en advarsel, når de når op på 80 procent af dette loft.

Kunderne kan selv flytte denne grænse op eller ned, men hensigten med standardloftet var at undgå den såkaldte "chok-regning," der mødte mange kunder, når de vendte hjem fra udlandsrejser.

De nuværende regler vil gælde til og med juni 2012, men Europa-Kommissionen vil præsentere nye planer seneste juni i år med den hensigt at komme tættere på målet om helt at udligne forskellen mellem roaming-priser og nationale takster i 2015.

En idé er at skille roaming-services fra andre mobil-services, hvilket kunne gøre det muligt for kunderne at købe roaming uafhængigt af deres nationale mobilleverandør. Et sådant tiltag kunne skabe et helt nyt telekommunikations-marked.

Andre forslag inkluderer lovgivning, der skaber et direkte forhold mellem roaming-priser og nationale takster.

"De umiddelbare tilkendegivelser fra vores høring tyder på en stærk opbakning til fortsat prisregulering. Et væsentligt antal af respondenterne synes at acceptere behovet for at introducere en eller anden form for regulering af detail-priserne også for data-roaming," sammenfatter Kroes.

Læs også:

EU vil fjerne dyre roamingpriser på mobilsnak i 2015.

Slut med gigantregninger for internet i ferien

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Sparekassen Danmark

Systemudvikler

Mobilplan ApS

Content Creator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere