Din computer får ny og bedre hjerne

Intel er klar med en ny processorfamilie, der giver din pc et solidt spark i kabinettet. Se her hvorfor dit grafikkort skal føle sig truet på livet.

CES, LAS VEGAS: Intel udnyttede den tilrejsende verdenspresse til at lancere sin nye serie af Core-processorer på CES-messen i Las Vegas.

De nye chips kendes under navnene Core i7, Core i5 og Core i3. Førstnævnte er hurtigst, mens sidstnævnte er billigst. Core i5 er kompromisløsningen, hvor du får masser af ydelse til rimelige penge.

Intel siger, at Core i5 vil levere cirka dobbelt så god ydelse som tilsvarende mellemklasse-pc'er, der er på markedet i dag.

De nye processorer skiller sig ud ved at have indbygget grafik, kaldet Intel HD Graphics.

På den måde slipper pc-producenterne og selvbyggerne for at skulle udstyre maskinen med et grafikkort.

Ydelsesmæssigt skal vi nok ikke regne med, at Intel HD Grapchis kan hamle op med dedikerede grafikkort fra AMD/ATI eller Nvidia, men hastigheden burde være mere end rigelig til at køre Windows 7 med grafisk lir og afspille HD-video.

Chip fyldt med teknologi

De nye chips er bygget med Intels ufattelig avancerede 32-nanometer-teknologi og er en del af en trend, hvor mere og mere teknologi bliver bygges ind i processoren.

De nye Core-chips har også indbygget hukommelsescontroller til DDR3, samt lydkredsløb, så du kan afspille film med Dolby TrueHD og DTS. Det gør de nye chips oplagte til brug i et mediecenter.

Alle nye Core-processorer har to processorkerner, der er i stand til at køre fire afviklingstråde takket være HyperThreading-teknologien. De understøtter også det, som Intel selv kalder "Turbo Frequency," altså muligheden for at skrue op for hastigheden, når du har brug for det.

Forhøjede hastigheder

Den nye Core i5-670 kører normalt med 3,46 GHz, men kan give dig et boost til 3,73 GHz, når du har brug for det. Tilsvarende er den nye Core i7-620M (M står for mobile) i stand til at hæve hastigheden fra 2.66 GHz til 3.33 GHz.

De nye 2010-modeller består af Core i5-670, Core i5-661, Core i5-660, Core i5-650, Core i3-540 og Core i3-530 til desktop-pc'er og Core i7-620M, i5-540M, i5-520M, i5-430M, -3-350M til bærbare computere. Der er også seks modeller med lavt strømforbrug til brug i ultrabærbare.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere