Google presser TomTom til gratis kortopdatering

De traditionelle GPS'er i bilernes forruder er under pres fra mobiltelefoner, der tilbyder gratis navigation. TomTom slår igen ved at tilbyde kortopdatering og trafikinformation kvit og frit.

CES, LAS VEGAS: Traditionelle GPS-producenter som TomTom, Garmin og Navigon er i stigende grad under pres fra avancerede smartphones, der er i stand til at levere navigation med rutevejledning, stemmeassistance og ekstra indhold via internetforbindelsen.

Indtil fornyelig var du nødt til at betale for navigation på din mobil, men det har Google nu lavet om på med firmaets Google Maps Navigation-applikation, der følger gratis med på nye Android-mobiler i USA.

Google Maps Navigation kan fås på Motorolas DROID og den nye Nexus One.

TomTom har taget konsekvensen af den øgede konkurrence, og tilbyder nu gratis kortopdatering og trafikinformation med udvalgte TomTom-modeller, der kommer på markedet her i 2010. Initiativet gælder i øjeblikket kun det amerikanske marked, men det er også her, at TomTom skal slås med Google Maps Navigation.

Det forventes, at størstedelen af alle nye Android-mobiler vil komme med Google Maps Navigation.

Vil du som dansker købe et nyt kort over Vest- og Centraleuropa til din GPS, skal du i skrivende stund betale over 400 kroner for den fornøjelse.

Indtil videre har vi ikke set meget til Google Maps Navigation i Europa, men det er på vej til at ændre sig. Google sælger trods alt Nexus One til Storbritannien, der, trods landets indædte insistering på det modsatte, er en del af Europa.

Gratis og glimrende

PC World har haft mulighed for at teste Google Maps Navigation på Nexus One-mobilen, og det er forståeligt, at TomTom føler sig nødsaget til at reagere.

Programmet er velfungerende, giver letforståelige rutevejledninger og kan endda give avancerede stemmeinstrukser og læse vejnavne op.

Som om det ikke var nok, så får du også gratis trafikinformation, billeder fra Street View og har altid de nyeste kort takket være Google Maps.

Og det koster absolut ingenting. Det er dog vigtigt at påpege, at Google Maps Navigation kun virker, så længe du har internetforbindelse, og bruger du eksempelvis programmet i udlandet, så skal du betale dyre roaminggebyrer for at bruge data.
Det skal amerikanerne heldigvis ikke tænke over.

TomToms aktiekurs er faldet over 40 procent, siden Google annoncerede den gratis navigationsapplikation, men det ser ud til, at det hollandske firma er klar til kamp.

TomTom hitter på iPhone

I et interview med den amerikanske avis, Los Angeles Times, siger Tom Murray, vicepræsident for markedsudvikling:

- Rygtet om den bærbare navigationsenheds død er forhastet. Det er provokerende, men når støvet lægger sig, så er det blot endnu en spiller i markedet, og det vil presse os til at blive bedre, siger Murray.

TomTom-chefen påpeger, at der stadigvæk er et stort marked for dedikerede GPS-enheder, og at du med smartphones hurtigt ender med "multitasking-problemet," hvor du bliver fristet til at svare på e-mail og sms-beskeder, mens du kører og bruger mobilen til navigation.

TomTom har solgt over 100.000 eksemplarer af firmaets navigations-app til iPhone. Det er imponerende taget i betragtning, at den er forholdsvis dyr. Amerikanerne skal betale 99 dollar for applikationen, mens TomTom til iPhone med vesteuropæisk kort koster 599 kroner.

Overraskende nok så har TomTom ingen planer om at lave en lignende applikation til Android.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere