Artikel top billede

Netværksharddiske til små virksomheder

Storageproducent, der hidtil er gået efter forbrugermarkedet, udvider sortimentet med storageprodukter til små og mindre virksomheder.

Det amerikanske firma Data Robotics, som står bag storageprodukterne med betegnelsen Drobo, gennemførte for nylig en undersøgelse blandt 150.000 Drobo-brugere. Undersøgelsen viste, at 10.000 af brugerne egentlig hørte til i virksomheds-segmentet.

NAS og SAN

Det har fået Data Robotics til at lancere en ny produktlinje, der henvender sig til små og mellemstore virksomheder.

B800fs er et netværksdrev eller NAS-enhed med plads til otte diske, der kan understøtte op til 100 brugere. En større model er B800i, som er en iSCSI SAN-enhed unit mned plads til otte diske og understøttelse af op til otte servere.
 
Både B800fs og B800i er på markedet nu, mens der i andet kvartal i år vil komme en større model B1200i med 12 diske.

Off-site backup

En interessant feature for netværksdrevet model B800fs er, at den giver mulighed for fjern-backup. Hvis man har to B800fs, kan man forbinde de to via internettet og etablere automatisk datasynkronisering mellem de to enheder. Det giver mulighed for at have en filserver i virksomheden og så have en backup-server placeret et andet sted, hvor data vil være sikre i tilfælde af brand eller indbrud i virksomheden.

Hvis en af diskene, der er organiseret i et såkaldt RAID (se vores forklaring om NAS og RAID), står af, vil en rød advarselslampe lyse op på Drobo'en. Med Drobo's BeyondRAID teknologi kan du blot tage den dårlige disk ud og indsætte en ny, uden at du behøver at lukke ned for Drobo'en.

B800fs fylder ikke meget og kan placeres på et skrivebord. Drobo fremhæver, at selve opsætningen er enkel og kan klares i fem museklik. Ideen er, at en lille virksomhed uden deciderede it-folk selv kan installere netværksdrevet.

Profesionelle features

Der er en række avancerede features i Drobo's nye produktlinje. Der kan håndteres op til 24 terabytes storagekapacitet, Windows-kryptering og understøttelse af OS X Disk Utility 's virtuel disk-kryptering. SAN-enhederne tilbyder virtualiseringsegenskaber, og den endnu ikke frigivne B1200i vil tilbyde understøttelse af tynde klienter.

Med virtualisering og tynde klienter begynder produktlinjen dog at bevæge sig ind på områder, hvor det kræver, at en virksomhed har en it-kyndig medarbejder ved hånden, der kan stå for opsætning, daglig drift og håndtering af eventuelle problemer.

Tjek alternativer 

Inden du kaster dig ud i et køb, skal du selvfølgelig først klarlægge virksomhedens behov for storage. Husk at iberegne storage til dedikeret backup. Når du har opgjort dine behov, kan du så undersøge mulighederne. 

Her er en række link, der kan hjælpe dig på vej:  

Avanceret netværksharddisk til den lille virksomhed

Læs om netværksstorage fra Synology 

Se også vores test af netværksharddisken fra Synology 

Tjek router med indbygget NAS ud 

Læs hvordan du kan få adgang til din netværksstorage fra din mobiltelefon 

Læs også om mulighederne for online backup

Få styr på netværksharddiske eller Network Attached Storage (NAS)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere