Business Center har tidligere set på forskellige måder at organisere de daglige opgaver og håndtere de lidt større projekter.
Den slags huskelister eller to-do-lister er gode, men de er jo også lidt kedelige og trivielle. Hvorfor ikke se de daglige opgaver som led i et spil, hvor det gælder om at få flest mulige points?
Det er tilgangen, som jume.in tager på de daglige arbejdsopgaver. Hver gang du afslutter en opgave, får du points og et (flids?)-mærke for veludført arbejde.
Det lyder måske ikke af så meget, men det begyndte at blive en sport for denne skribent.
Anvend dit netværk som positivt gruppepres
Hvis du virkelig ønsker at gøre noget, skal du fortælle det til dine venner. Det synes at være filosofien bag Jume.in.
Når du har fortalt dine venner, at nu går du i gang med at dyrke en halv times motion hver morgen, så er det sværere at springe over. Det mere eller mindre udtalte sociale gruppepres skal nok holde dig til ilden, er tankegangen.
Derfor kan du logge på Jume.in med din Facebook-konto eller din Google-konto. (Denne skribent har stadig svært ved at vænne sig til, at Jume.in på den måde får adgang til så mange af mine Facebook-oplysninger som vist på billedet til højre, men socialt netværk og kontaktinfo er nu engang møntfoden, man betaler med i sociale netværk. Ellers må man holde sig væk.)
På den måde kan dine kollegaer, venner og bekendte få besked om, hvad du er i gang med, og hvilke opgaver du har afsluttet.
Risiko for Facebook-spam
Hvad jeg ikke var helt klar over var, at når jeg benyttede mit Facebook-login til at logge på Jume.in, så blev alle de opgaver jeg oprettede i Jume.in, lagt ud på min Facebook-profil.
På den måde kan du hurtigt komme til at spamme dine Facebook-bekendte med lidt for mange Facebook-opdateringer.
Du har dog muligheden for at vælge, at en ny opgave er en opgave, som ingen andre skal informeres om - og dermed undgå, at din Facebook-profil opdateres.
Hvem bestemmer reglerne for konkurrencen?
Selv om opnåelsen af points og badges måske i sig selv kan anspore dig, er det dog, når Jume.in trækker på det sociale gruppepres, at tjenesten bliver virkelig nyttig og sjov.
Hvis der eksempelvis er flere i dit netværk - dine kollegaer eksempelvis - der anvender Jume.in, kan det blive en hel sport at konkurrere om, hvem der får flest points og badges.
Det kan dog føre til, at man begynder at snyde ved at oprette små opgaver - hente kaffe? - blot for at opnå point. Der er nemlig ingen nedre grænse/kontrol med, hvilken slags opgaver du opretter. Det er op til din egen samvittighed.
Lidt forvirrende brugerflade
Selv om Jume.in er meget enkel i sin opbygning, virker placeringen af "Create new..."-knappen til at oprette en ny opgave noget uigennemtænkt. Hvorfor er den placeret oppe i højre hjørne ved siden af "logout"-knappen og ikke i nærheden af din opgave-liste?
Når du logger på Jume.in første gang, kan du vælge at anvende din Facebook-konto, Google-konto eller en Jume.in-konto. Det er i hvert fald det indtryk man får, når man bliver bedt om at logge ind første gang:
"Hvis du har et Jume.in password, kan du logge ind her."
Men det fremgår ingen steder, hvordan man får et Jume.in password. Derfor valgte denne skribent at bruge sin Facebook-konto - med efterfølgende paranoia om, at mine Facebook-data endnu en gang havner et ukendt sted i cyberspace.
Du har kun 49 karakterer til at beskrive din opgave, hvilket måske er for lidt.
Jume.in har en kalender, som er ok, men såvidt jeg kunne se, var der ingen mulighed for integration eller import fra andre kalendere som Google Kalender. Det kunne være rart, da de fleste nok allerede anvender en eller anden form for kalender.
Som standard bliver du bombarderet med alle mulige mails, men de er nemme at slå til og fra. Du har også mulighed for at få tilsendt sms om status på dine opgaver.
Konklusion: God og sjov huskeliste
Trods mindre irritationsmomenter fungerer Jume.in fint, og selv om det altid er en tilfredsstillende fornemmelse at sætte et hak/strege en ting ud på sin huskeliste, så tilføjer Jume.ins points og mærker et element af spil til de daglige gøremål. Især hvis du får dine kollegaer eller bekendte til også at bruge Jume.in.
Jeg vil dog anbefale at slå nogle af standardindstillingerne fra og ikke udbasunere alle dine opgaver til Facebook- og Google-bekendte, da de hurtigt vil blive trætte af dig.