Her er det nyeste teknologi-hit

Apple forventes at lancere sin længe ventede tablet-computer senere på måneden, men allerede nu viser konkurrenterne de tynde og trykfølsomme gadgets frem. Kom tæt på det nyeste teknologiske hit.

CES, LAS VEGAS: Da Microsofts topchef, Steve Ballmer, holdt sin åbningstale på CES-messen i Las Vegas var det med en mystisk gadget i hænderne - en tablet-computer fra HP med 10-tommer skærm og en speciel version af Windows 7, der er optimeret til multitouch, altså avancerede kommandoer med flere fingre på én gang.

Steve Ballmer gav ikke mange detaljer om maskinen, men sagde at den ville komme på markedet i løbet af 2010, og at flere producenter arbejder på lignende produkter:

- De er hurtigere end en telefon og næsten lige så kraftfuld som en pc. De er perfekte til at læse på, surfe nettet og tage underholdning med på farten, sagde Ballmer.

Hvis du rynker på næsen ved tanken om en 10-tommer skærm i tasken og Windows 7 på slæb, så bør du i stedet holde øje med Dells bud på en tablet - en lille, lækker sag, der minder om en forstørret iPhone. Den har en 5-tommer skærm og kendes for tiden under kodenavnet "Streak".

Dells tablet kører det Google-designede Android-operativsystem og har plads til SIM-kort, så du kan få den på nettet, som var det en forstørret smartphone.

De nye trykfølsomme maskiner ser utrolig spændende ud, men der går nok et godt stykke tid, før de rent faktisk kommer ud på butikshylderne. Det er eksempelvis endnu ikke sikkert, om Dell Streak kommer ud i butikkerne i sin nuværende form.

- Den er på fem tommer, men vi arbejder med forskellige skærmstørrelser og designudtryk, sagde en talsmand fra Dell.

Alle venter spændt på Apple

Problemet med de nye tablets er, at de lægger sig midt imellem traditionelle laptops og smartphones, og folk er endnu usikre på, hvordan de skal bruges og hvornår.

Branchen venter uden tvivl også med spænding på Apples endnu ikke-eksisterende tablet, der ifølge utallige rygter vil blive afsløret i San Francisco den 27. januar.

Hvis Apple rent faktisk lancerer en tablet, så vil resten af branchen uden tvivl følge efter, præcis som vi så det med udviklingen af smartphones, efter Apple lancerede iPhone.

Hybrid pc med både Linux og Windows 7

Der er i øvrigt ingen tvivl om, at 2010 bliver tablet-pc'ens år. For få dage siden fremviste Lenovo en helt speciel bærbar computer. Den kørte Windows 7, men du kunne trække skærmen af, og den kørte så Linux og fungerede som en smart, lille tablet. Du kan læse mere om Lenovo IdeaPad U1 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere