Efter nogle hæsblæsende måneder med publicering af krigs- og ambassadedokumenter, lukning for flere samarbejder og mediehysteri over Wikileaks-stifter Julian Assanges anholdelse er der stille og roligt dukket en pendant op til det stormombruste sladrehanks-site.
Den nye hjemmeside hedder OpenLeaks og drives hovedsageligt af tidligere Wikileaks-medarbejdere.
Sitet er skudt op efter et kikset forsøg på at få den altdominerende Wikileaks-figur, Julian Assange, til at træde tilbage fra mediernes blitzlys og i stedet lade afsløringerne funkle.
Da det ikke lykkedes, etablerede udbryderne i september Openleaks som en klar protest mod Julian Assanges topstyring i Wikileaks.
Udover at have en fladere struktur vil Openleaks forsøge at skabe en mere decentral organisation, som skubber informationerne videre til samarbejdspartnere som eksempelvis mediepartnere, NGO'er (non-governmental organisations) og fagforeninger.
"Openleaks er ikke involveret i den direkte redigering og publicering af dokumenter. Vores mål er at fungere i så vidt muligt omfang som ren videreformidling (som en telefon eller posten) mellem whistlebloweren og en organisation efter deres ønsker," skriver Openleaks på sin hjemmeside.
Flere sladrehanke på nettet, tak
På grund af Openleaks' politik er der heller ingen afslørende dokumenter på organisationens hjemmeside, og det er tvivlsomt, om der nogensinde kommer det.
Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Openleaks om organisationens konkrete mål, mission og tidsplaner, men det har desværre ikke været muligt.
Organisationen har dog tidligere udtalt sig til den svenske avis Dagens Nyheter om sin plads på nettet.
"Vores langsigtede mål er at opbygge en stærk, gennemsigtig platform til at støtte whistleblowere - både teknisk og politisk - og samtidig tilskynde andre til at starte lignende projekter," udtalte en anonym medarbejder fra det kommende Openleaks til Dagens Nyheter i december, da Wikileaks-udbrydergruppen var etableret.
Ingen medlemmer endnu
Selve sitet er fyldt med information omkring sladrehankenes mission, og gruppen løfter da også sløret for, hvornår der kommer skub i sagerne.
"Openleaks er trådt ind i en alfa-fase med en forholdsvis begrænset deltagelse i januar 2011. Du vil kunne finde den seneste liste over vores medlemmer snart. I midten af 2011 forventer vi at rykke ind i beta-fasen og få flere medlemmer," siger organisationen, som sideløbende arbejder på at udvidet sit netværk og bygget en teknisk platform til sladrehankene.
Indtil videre er medlemssiden dog tom.