Det er lige efter teleselskabernes ønske, at Venstre nu foreslår, at teleselskaberne må binde kunderne i længere tid end de nuværende seks måneder.
Venstre ønsker, at perioden skal forlænges til 12 måneder.
Ifølge Forbrugerrådet er det en rigtig dårlig idé til skade for kunderne, men hos telebranchen bliver det kaldt en fordel for alle parter.
"Det er en fordel for forbrugerne, idet det vil give større valgfrihed og lavere priser, for dem, der vælger at indgå længere kontrakter," siger Jakob Willer, der er direktør i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien.
Den større valgfrihed ligger ifølge Jakob Willer i, at forbrugerne fortsat har muligheden for en seks måneders binding, men nu bliver længere abonnementer også mulige.
Forbrugerrådet finder det derimod skadeligt for valgfriheden, fordi kunder i nogle tilfælde bliver låst til et selskab i længere tid, end det er tilfældet i dag.
Dog erkender økonom Martin Salamon fra Forbrugerrådet, at der kan være tilfælde, hvor prisen for forbrugeren bliver lavere ved længere binding.
"Det erkender Forbrugerrådet - og valgfrihed og lavere priser er vel noget, som netop Forbrugerrådet burde kunne være tilhænger af," siger Jakob Willer.
Han håber, at Forbrugerrådet er åbent over for længere binding.
Kunder shopper rundt
Ud over forbrugerperspektivet, så fremhæver Jakob Willer det også som en fordel for telebranchen. I dag har teleselskaberne en del udgifter forbundet med at lokke kunder til med tilskudsmobiler, som skal tjenes ind på seks måneder.
"Det er en fordel for industrien, idet det vil skabe vækst i markedet og give en længere investeringshorisont i forhold til den enkelte kunde," fortæller Jakob Willer.
I dag kæmper teleselskaberne med det begreb, der hedder churn. Det vil sige kundeafgang. En lang række forbrugere shopper mellem de forskellige teleselskaber hver sjette måned, og det er den tendens, som teleselskaberne muligvis kan dæmpe, hvis de binder kunderne i længere tid.