Artikel top billede

Nyt Nvidia-grafikkort kværner mange pixels til prisen

Nvidia har sendt en ny spiller på markedet, der kører krævende 3D-spil uden at være forbeholdt børsbaroners børn. Få detaljerne om det nye Geforce GTX 560 Ti-grafikkort her.

Nyt Nvidia-grafikkort kværner mange pixels til prisen

Grafikproducenterne AMD, det tidligere ATI, og konkurrenten Nvidia ligger i så hård konkurrence, at markedet aktuelt bliver tæppebombet med grafikkort.

Fra Nvidias toptunede samlebånd ruller i disse dage et nyt mellemklassegrafikkort, der lover at give smæk for skillingen i de nyeste og mest krævende 3D-spil.

Navnet er Geforce GTX 560 Ti, og prisbaskeren er det tredje udspil i Nvidias anmelderroste Geforce GTX 500-serie, der tidligere har talt de noget dyrere GTX 580 og 570. Læs vores test af det vanvittigt hurtige og højt prissatte GTX 580 her.

Med et prismærke på omkring 2.000 kroner er det oplagt for Nvidia at konkurrere mod AMD's Radeon HD 6950, der befinder sig inden for nogenlunde samme prisleje.

Geforce GTX 560 Ti er efterfølgeren til det fremragende GTX 460, vi tidligere har testet. Tilføjelsen af 'Ti-'betegnelsen i produktnavnet dækker over en lettere nørdet henvisning til titanium og materialets mange fordele; det er lettere end stål, men tilsvarende stærkt. Det er simpelthen Nvidias måde at kommunikere på, at Geforce GTX 560 Ti byder på meget ydelse, selv om grafikkortet ikke fylder så meget i computeren som de dyrere alternativer.

Heftige specifikationer

Selv om prisen ikke flækker tegnedrengen på tværs, lader specifikationerne ikke meget tilbage at ønske.

Grafikkortet har en gigabyte GDDR5-hukommelse med en hastighed på 4.008 megahertz effektivt på en 256-bit bred databus. Kernen arbejder med en hastighed på 822 megahertz.

Da der er tale om referencespecifikationer fra Nvidia, der er underleverandør til producenter såsom Asus, MSI og Gigabyte, kan du regne med at se færdige produkter på hylderne, der har endnu hurtigere frekvenser.

Tilslutningerne omfatter to Dual-Link DVI-I-stik samt Mini HDMI.

De nye Geforce GTX 560 Ti-kort optager to kortpladser i den stationære pc og kan ifølge Nvidias oplysninger bruge helt op til 170 watt, når der er fuld damp på maskineriet.

Derfor skal du nok ikke regne med at kunne få gavn af de mange hestekræfter, hvis du har en strømforsyning på mindre end 500 watt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere