Artikel top billede

SKI-direktør Signe Lynggard Madsen får fulde huse til møder om skandalen, der har ramt den offentlige indkøbsorganisation. Fotograf: Das Buro

SKI's krisemøder booket helt op: Nu vil vi have svar

Ikke en stol bliver ledig, når SKI-direktør Signe Lynggard Madsen, på to krisemøder skal fortælle leverandører, hvordan det kunne gå så galt.

En lille uge inden første møde arrangeret af SKI, hvor organisationens direktør vil redegøre for baggrunden og konsekvensen af de mange aflyste rammeaftaler, må man melde alt optaget.

Dermed vil ramte it-virksomheder, der ikke nåede at tilmelde sig, ikke have mulighed for at stille spørgsmål til SKI's direktør Signe Lynggaard Madsen på møderne i henholdsvis København og Vejle.

SKI oplyser til Computerworld, at 513 kunder og 607 leverandører har tilmeldt sig i København.

Og 196 kunder og 195 leverandører i Vejle.

SKI har ikke umiddelbart planer om at afholde yderligere møder på trods af den store interesse.

Nåede det ikke 

Direktør Brian Østberg fra it-konsulenthuset d60 var en af mange, der ikke nåede at tilmelde sig møderne.

"Jeg nåede desværre ikke at melde mig til, inden de lukkede for tilmeldingerne. Men det er vel egentlig også meget symptomatisk," siger Brian Østberg, som henviser til, at SKI måske burde regne med markant interesse for, hvad fremtiden bringer.

"Jeg tror godt, at de ved, at det er alvor, og det lader også til, at der "sker" noget. Så mine forventninger ville have været høje, og jeg håber, at de kommer med noget radikalt anderledes," siger han.

13 milliarder kroners rod 
For nylig blev flere af SKI's rammeaftaler kendt ulovlige af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det medførte at SKI, der er en fælles offentlige indkøbscentral, som omsætter for 13 milliarder kroner årligt, valgte en hovedregøring af alle sine aftaler.

Konsekvensen blev, at 16 rammeaftaler blev opsagt og andre blev ændret.

Udover usikkerhed omkring de mange aftaler indgået under de ugyldige rammeaftaler, så har balladen kostet leverandører millioner af kroner.

It-firmaer taber to-cifret millionbeløb

Ifølge ITEK under Dansk Industri har it-virksomheder tabt to-cifrede millionbeløb på at lave materiale til SKI, der siden ikke skulle bruges.

Computerworld har talt med flere af de over 200 it-virksomheder, der er blevet ramt.

Mange af dem beretter om tab i størrelsesorden 50.000-100.000 kroner.

Tabene rammer i særlig grad små it-virksomheder, der eksempelvis har sendt folk på dyre jurakurser, for at blive godkendt til det forjættede SKI-land.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere