Artikel top billede

Lær at forstå Windows' blå dødsskærm

Selv garvede it-nørder kan få hjertebanken, når Windows viser sin forhadte blå dødsskærm - og genstarter. Læs her hvordan du bremser processen og opsnapper fejlkoden, så du kan komme problemet til livs.

Lær at forstå Windows' blå dødsskærm

De fleste Windows-brugere kender Microsofts frygtede blå dødsskærm.

'Blue Screen of Death' - eller bare 'BSoD' - popper op på din fladskærm, hvis der er et hardware- eller software-relateret problem på din pc. Når fejlen først indtræffer, går der meget kort tid, inden din maskine genstarter helt automatisk.

Du ser derfor sandsynligvis kun et glimt af den vigtige fejlkode, som du er nødt til at kende, hvis du vil have en chance for at komme problemet til livs.

Det findes der heldigvis råd for. Hvis du oplever en blåskærmsfejlmelding, kan du følge vores korte vejledning og fremover få mulighed for at notere fejlkoden, inden maskinen lukker ned.

Eftersom fejlkoden i sig selv oftest er fuldstændig ulogisk og umulig at gennemskue for almindelige brugere, er du nødt til at give dig i kast med din søgemaskine for at se, om andre har oplevet det samme eller et lignende problem.

Med den nye viden i hånden har du pludselig meget bedre mulighed for at bedømme, hvordan du nemmest kurerer din computer.

Vi skylder dog at sige, at der naturligvis ikke gives garantier - og at det i sjældne tilfælde kan være næsten umuligt at vurdere, hvad der forårsager en bestemt fejl. Vejledningen herunder er baseret på Windows Vista og 7.

Sådan gør du

Først skal du gå til 'Kontrolpanel'; herunder vælger du fanen 'System og sikkerhed'.

Dernæst klikker du på den øverste fane 'System', hvorefter du bliver ført til en ny skærm med grundlæggende information om din computer. Her klikker du på menupunktet 'Avancerede systemindstillinger' i højre side, 'Start og genoprettelse' og endelig 'Indstillinger'.

I dette vindue har du mulighed for at fjerne fluebenet ved 'Genstart automatisk'. Fjern fluebenet og acceptér ændringerne - herefter har du rigeligt med tid til at skrive fejlkoden ned, hvis din computer strejker.

Til sidst skal du naturligvis gå på jagt på eksempelvis søgemaskinen Google, hvor der forhåbentlig er andre brugere med samme problem. Det er også muligt, at du finder hjælp i Microsofts såkaldte Knowledge Base. Held og lykke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere