Sådan har du aldrig tastet før

Lille program vil revolutionere den måde, som vi skriver sms-beskeder og bruger mobiltelefonens tastatur. Se hvad 8pen er for noget - og download gratis programmet.

Vi bruger i stigende grad vores mobiltelefoner til at surfe på nettet og skrive korte mail samt lange sms-beskeder.

Men de fleste telefoner er udstyret med bittesmå tastaturer, der truer med at forvandle os til Klokkeren fra Notre Dame.

Selv nye mobiler med berøringsfølsomme skærme er udstyret med små, virtuelle tastaturer, som er svære at betjene, medmindre du har tynde kirurg- eller pianistfingre.

Ideen med at bruge såkaldte Qwerty-tastaturer - ligesom den opstilling af bogstaver du har på keyboardet til din pc - er også rigtig fjollet på de små telefonskærme.  

I hvert fald hvis du spørger folkene bag 8pen. Det er en app, der virker til Android-mobiler, og som fuldkommen vender op og ned på den måde, som du taster løs på mobilen.

Kend den på krydset

I stedet for et tastatur i traditionel udformning mødes du med 8pen af en firkant med et kryds på mobilskærmen. På krydset er placeret bogstaver, og du kan lade fingeren glide ud langs krydsets kanter og på den måde vælge bogstaver.

De bogstaver, der bruges oftest på engelsk, er placeret tættest på midten, så du ikke skal bevæge din finger så meget. 8pen genkender også gestures, altså bevægelser på skærmen eksempelvis hvis du tegner en cirkel eller en sløjfe.

Det er muligt at brugerdefinere, hvad mobilen skal gøre, hvis du udfører en bestemt bevægelse. Det kunne være at tilføje en smiley eller "med venlig hilsen John".

Vi har kort prøvekørt 8pen på en Android-mobil, og umiddelbart fungerer det fint. Det kræver dog rigtig meget tilvænning, da bogstaverne står så radikalt anderledes end på et almindeligt tastatur.

Fordelen ved denne form for keyboard er, at det kan betjenes med én hånd, og det fylder ikke meget på mobilskærmen, der ofte ikke er særlig stor.

Folkene bag 8pen lover, at det er muligt at lære at bruge den nye indtastningsmetode i blinde, men vi forventer, at det vil tage virkelig lang tid at lære udenad.

Hvis du vil prøve det gratis program, kan du gå ind på Android Marked på din mobil og søge på: 8pen.

App'en er på engelsk, men det er muligt at finde frem til æ, ø og å, når der skal indsættes bogstaver i en sms eller mail. Det kræver, at du marker "a" og holder tasten inde i et sekund, så får du adgang til æ og å. O giver adgang til ø. Det er naturligvis med til at bremse skrivetempoet.

Her er en video, der viser, hvordan 8pen fungerer i praksis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere