Tilbagegang på alle væsentlige nøgletal i det seneste regnskab er ikke nok til at bringe Lars Wørzner ud af fatning. Han har siden 1. oktober sidste år siddet som administrerende direktør for it-konsulenthuset 7N A/S.
Og det er han godt tilfreds med.
"Konsulentbranchen har lagt krisen bag sig. Vi har i dag en langt større pipeline og bedre muligheder end for bare et halvt år siden, så timingen er rigtig god," siger Wørzner og henviser til det at blive administrerende direktør for en virksomhed, der kror sig i en suppe af vækst på alle markeder.
Nogle nørder
7N, der er repræsenteret i Norge, Sverige, Holland, Polen, Schweiz, Indien, England og USA, har overordnet set været gennem en bemærkelsesværdig vækst. Fra en halv snes ansatte siden den første 7N-konstellation så dagens lys for mere end 20 år siden og til nu med i alt næsten 500 fastansatte og freelance-medarbejdere fordelt på otte lande rundt om på kloden.
Ejerskabet fordeler sig med 44 procent til bestyrelsesformand og forhenværende topchef Jeppe Hedaa. Dertil kommer Erik Damgaard og en række mindretals-aktionærer.
Selskabets konsulenter er temmelig nørdede, og blandt spidskompetencerne er .NET, Allfusion:Gen, Arkitektur/metode, CMMI, DBA, Embedded, Mainframe og J2EE/Java, mens kunderne typisk er større it-udviklingsafdelinger.
Næste stop Tyskland
Tilbagegangen ryster som nævnt ikke direktøren, for "det koster at sætte gang i nye aktiviteter i andre lande".
"I november og december havde vi overskud i seks af de otte lande, vi er repræsenteret i, og i slutningen af i år forventer vi overskud i alle otte lande," siger Wørzner.
7N har netop åbnet sit ottende kontor i San Francisco i Californien og forventer, at næste stop bliver Tyskland.
"Jeg regner med, at vi vokser en del i omsætning, og Tyskland er det næste oplagte marked for os. Hvad der skal derefter, har vi ikke besluttet endnu," siger Lars Wørzner.
Han vurderer, at indtjeningen vil følge trop, når omsætningen stiger, men at 7N bliver ved med at bruge noget af overskuddet til at åbne repræsentationer i nye lande, og at det, ikke overraskende, vil gå ud over bundlinjen. I hvor høj grad, Wørzners optimisme holder stik, vil vise sig i takt med, at vinteren slipper sit greb, og dagene bliver længere.