Artikel top billede

Askeskyen pustede til videomøder

Da flyene sidste år stod stille på grund af askeskyen fra Island, begyndte erhvervslivet at tænke i nye mødebaner. Det kan nu ses i statistikken over videokonferencer.

De danske virksomheder har taget videokonferencen til sig.

Askeskyen, der sidste år lukkede lufthavne i hele Europa, betød at mange virksomheder begyndte at tænke i alternative mødeformer. Det kan nu direkte aflæses i tal fra Danmarks Statistik, der offentliggøres i IT- og Telestyrelsen rapport, Det Digitale Samfund.

Den viser, at brugen af videomøder blandt virksomheder er steget fra 12 procent i 2009 til 14 procent i 2010. Dermed ser den energivenlige og økonomiske mødeform ud til at have vundet indpas i danske organisationer.

Det er dog primært de store virksomheder med flere end 100 ansatte, der har indført videomøder, men i den gruppe bruger næsten hver anden virksomhed videokonferencer.

I det offentlige bruger knap fire ud af ti offentlig myndighed videomøder. Udbredelsen er størst i statslige myndigheder og lavest i kommuner med under 40.000 indbyggere.

Millioner af tons CO2

En oplagt besparelse, udover penge til flybilletter og kørepenge, finder man på CO2-budgettet. Ved at udskifte møderejser med videomøder har DONG Energy for eksempel reduceret sit CO2-udslip betragteligt.

DONG Energy har hovedkvarterer i Skærbæk ved Fredericia og kontorer spredt ud over Skandinavien og Nordeuropa. Derfor var det en oplagt beslutning at reducere antallet af rejser mellem kontorerne.

Videomøderne har givet selskabet mulighed for at reducere den tid, som de ansatte bruger på at rejse, og det har samtidig fjernet rejseomkostninger for et væsentligt antal millioner danske kroner årligt.

DONG Energy har i dag skabt en løsning med 80 video-endepunkter, med 20 mere på vej, samt seks telepresence-anlæg til lokationer i København, Skærbæk, Hørsholm, Stavanger og London, beretter Lars Retz Johansson, projektleder hos DONG Energy

"Vi har 6.000 medarbejdere, som arbejder på mange steder, der ligger tusindvis af kilometer fra hinanden. Skulle medarbejderne kunne kommunikere sammen uden rejser, var vi nødt til at opjustere og udvide vores allerede eksisterende videoaktivitet, og skabe en løsning, der kunne være med til at støtte vores miljøbevidste strategi."

Klimamæssigt betyder videomøderne, at DONG sparer omverdenen for 743 tons CO2-udslip om året, og energivirksomheden forventer at reducere udslippet yderligere med mere end 50 procent i løbet af de næste 10 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere