Artikel top billede

Mobiltelefonen oversætter din forretningskonversation

Automatiske oversættelses-services, som det kendes fra nettet, bevæger sig nu også over på mobiltelefonen. Ikke så meget nyt der, men hvad med automatisk oversættelse af din samtale med din forretningsforbindelse?

Har du forretningsforbindelser i Tyskland, Frankrig, Spanien eller et andet sted, er det altid godt at kunne et par høflighedsfraser på lokalsproget.

Det er selvfølgelig endnu bedre, hvis du er i stand til at konversere på dine forretningsforbindelsers modersmål, men for de fleste danskere er det nok kun realistisk på engelsk.

Oversætter til 53 sprog

Google Translate for Android har siden starten af forrige år tilbudt dig oversættelseshjælp via din smartphone. Nu er der kommet en ny udgave af Google Translate, der blandt andet har fået forbedret brugergrænsefladen og fået nye spændende features.

Du kan indtaste din tekst på mobiltelefonen og få den oversat til 53 forskellige sprog, ligesom du kan anvende Google Translate til at oversætte sms'er, inden du sender dem til dine forretningspartnere.  Du har også mulighed for blot at indtale ordene og derefter få dem oversat af Google Translate i tekstform til et andet sprog. Indtil videre forstår Google Translate 15 forskellige sprog

Oversætter konversation

Den spændende nye feature i den nye version er Conversation Mode. Her taler du i dit eget sprog og Google Translate oversætter og udtaler så ordene på din forretningsforbindelses modersmål. Din forretningsforbindelse taler på sit eget sprog og Google Translate oversætter og udtaler ordene på dit modersmål.

Jep, det er ren science fiction! Der er dog et stykke vej endnu, inden vi ser babelfisken fra Hitchhikers guide realiseret i virkeligheden.

Google understreger på sin blog, at Conversation Mode kun er en alpha-udgave, så der skal en del forbedringer til, før produktet er helt klart. Se nedenstående video fra slutningen af forrige år, da conversation mode første gang blev demonstreret. Under demoen oversættes der mellem tysk og engelsk. I den nye version er det kun spansk og engelsk, der understøttes af conversation mode. 

Mere gimmick end reel oversætter

Selv om Conversation Mode ikke kan anbefales til detaljerede forhandlinger, kan den på nuværende tidspunkt være med til at bryde isen, når du mødes med dine udenlandske forretningsforbindelser.

Du bør selvfølgelig være på vagt over for potentielle "my nipples explode with delight"-fejloversættelser, som i nedenstående gamle Monty Python-sketch ...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere