Derfor skal du frygte de billige tablet-pc'er

Det lyder fristende at hoppe med på bølgen af tablet-pc'er, der oversvømmer os i øjeblikket. Men tænk dig godt om, inden du svinger dankortet, for nogle tablet-pc'er viser sig at være en katastrofe.

Efter at Apple lancerede iPad, har konkurrenterne stået i kø for også at lancere tablet-pc'er.

Nogle har skabt værdige konkurrenter som Samsung Galaxy Tab, mens andre falder fuldkommen igennem.

Der er især de helt billige modeller, som i flere tilfælde viser sig at være rene katastrofer. På papiret kan de virke som et godt tilbud, da iPad og Galaxy Tab koster adskillige tusinde kroner.

Samtidig lokker de billige modeller med Android-styresystem og lækre skærme.  

Men når du først har smidt 1.000 eller 1.500 kroner på disken, risikerer du at stå med en bambus tablet-pc i billig plastic og en yderst sparsom motor. Det kan nærmest være umuligt at betjene enheden.  

Vores kolleger på den norske udgave af PC World har for nylig haft fingre i en såkaldt aPad, og de er parat til at udråbe den som årets værste produkt.

Det må siges at være ret tidligt, da vi først lige er gået ind i 2011. Tablet-pc'en får karakteren en ud af seks, og det er ikke muligt at finde noget positivt at sige om den:

"Den er så langsom, at det nærmest er komisk, den har elendig skærm, dårlig batterilevetid - og minder mest af alt om et stykke legetøj."

De norske kolleger pointerer, at der findes væsentligt sjovere legetøj til 1.000 kroner, som tablet-pc'en koster. Du kan læse anmeldelsen af aPad her.

Problemer tablet-pc'er i Danmark

Herhjemme har Mobilsiden.dk haft fingre i Blackbird Android MID 7, der ligeledes er en billig tablet-pc. Den koster under 1.500 kroner og må også finde sig i at få hård kritik.

Ifølge Mobilsiden.dk er Blackbird Android MID 7 meget lang tid om at åbne hjemmesider, betjeningen er træg, designet elendigt, og det er generelt en trist oplevelse at bruge enheden. Den får karakteren en ud af seks.

Men der findes mange flere eksempler på billige tablet-pc'er, der viser sig ikke engang at være værdige til dumpekarakter.

Androidforum.dk beklager flere brugere sig over en noname tablet-pc til 999 kroner, som for nylig blev solgt i Netto.

De brugere, som har købt tablet-pc'en, er blevet negativt overraskede over en elendig batterilevetid, en gammel version af styresystemet Android, og at den kører ekstremt langsomt.

Det gode råd er derfor: Kig dig godt for, inden du svinger dankortet, og vær særlig kritisk, hvis tablet-pc'en er udstyret med et meget lille prisskilt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere