Sådan får du en bedre Google-mobil

Alle snakker om Android i øjeblikket. Vi er derfor klar med 10 gode og gratis programmer, der virker med Googles styresystem til mobiler. Se her om du skal fristes af en Google-telefon snart.

Få en bedre telefon

Apps er det helt store i øjeblikket. De gør forskellen på om din smartphone er et hit eller en fiasko.

Apps kan bedst forklares som små programmer, der kan installeres på din mobil og tilføje helt ny funktionalitet.

Ligesom du kan installerer programmer på din computer, så kan du også installere Apps på din smartphone. Kort og godt: apps har potentiale til at gøre din mobil mange gange bedre.

Og mens hardwaren og udseendet af en telefon er vigtigt, så er udvalget og kvaliteten af apps i vores øjne et næsten lige så vigtigt parameter.

Verdensmesteren i apps er Apples iPhone med et udvalg på over 100.000 programmer, men det Google-designede operativsystem, Android, er også ved at komme godt med.

De mest populære Android-mobiler i Danmark er HTC's Hero og Magic, men i 2010 bliver det rigtig spændende med Sony Ericssons X10.

En fordel ved apps til Android er, at der stort set ikke er noget filter, hvilket betyder, at programmørerne kan uploade, stort set hvad de vil.

Har du en Android-mobil i lommen? Åbn Android Market og søg efter disse 10 apps, der lover at tage din smartphone til nye højder.

1. Google Goggles

Søgning med tekst er bare så gammeldags og 2008-agtigt. Med Goggle (nej, det er ikke stavet forkert) tager du blot et billede af motivet, og Google finder relateret information på nettet.

Udviklerne bag siger, at Goggles fungerer bedst med landmærker, bøger, kunstværker og logoer, men at de arbejder på at udvide programmet til at håndtere mere komplicerede motiver.

Virker kun med Android 1.6.

2. Shazam

Hvad er det for en sang, der spiller i radioen eller på fjernsynet? Start Shazam og optag et par sekunder af sangen. Programmet tjekker en gigantisk database på nettet og giver dig svaret efter et kort øjeblik.

Det virker forbavsende godt og burde være installeret på en hvilken som helst mobil.

3. TasKiller

En af fordelene ved Android, er, at operativsystemet tillader multitasking. Desværre betyder det også, at apps har det med sluge ressourcer, der gør mobilen langsommere.

Med TasKiller kan du holde styr på åbne apps, og dræbe dem du ikke vil have kørende i baggrunden.

4. PicSay

Tag dine kedelige mobilbilleder og giv dem lidt liv med PicSay. Programmet har en lang række muligheder for at ændre og personliggøre dine fotos.

Effekterne er faktisk ret overbevisende, så giv det et forsøg næste gang du skal sende fjollede fotos fra julefrokosten.

5. Alice

Hold øje med hvornår dit yndlingsband spiller i nærheden. Du kan manuelt indtaste bands og kunstnere eller lade programmet tjekke din musiksamling på mobilen.

Nu burde du, i teorien, aldrig gå glip af en god koncert igen.

6. Astrid

Få styr på dine opgave med Astrid. Programmet gør det nemt at holde styr på alt det du skal nå i en travl hverdag.

Som en ekstra bonus, så klarer det synkronisering med den populære tjeneste Rememberthemilk.com, så du kan få påmindelser, dele opgaver med venner og bekendte og endda integrere huskelisten i Google Kalender og Gmail.

7. Meebo IM

Fremragende klient til instant messaging. Meebo IM virker med Messenger, AIM, Yahoo, ICQ og Google Chat.

Meebo IM kan endda koble sig på MySpace og Facebook chat. Så, hvad venter du på? Skynd dig at chatte på farten.

8. Doom

Dette spil behøver ingen introduktion. Og hvis du gør, så har du bare straks at læse op på fænomenet.

Koden til Doom har været open source i årevis, så det kommer ikke som nogen overraskelse, at der nu er lavet en version til Android.

Det virker faktisk ret godt, alt taget i betragtning, og er god underholdning på farten.

9. Locale

Nu kan du automatisere indstillingerne på din Android-mobil. Locale gør et muligt at indstille din mobil til at opføre sig forskelligt, alt efter hvad klokken er, eller hvor du befinder dig.

For eksempel kan du indstille mobilen til at gå på lydløs efter et vist tidsrum eller ændre lysstyrken på skærmen, når du kommer hjem. Mulighederne er uendelige.

10. Quickpedia

Nem og hurtig adgang til Wikipedia. Quickpedia formaterer artiklerne, så de passer til den mindre skærm. Du kan søge i artiklerne, se de mest populære artikler og sende links til venner og bekendte.

Som en bonus kan du også se Wikipedia-artikler, der matcher din nuværende placering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere