Artikel top billede

Motion CL900 kan klare at blive brugt i krævende arbejdsmiljøer. (Foto: ©2010, Scott Van Osdol / Scott Van Osdol 512.444.7376)

Værsgo! Hårdfør tablet-pc med gorilla-skærm til rigtige mænd

Bliver det ikke mere og mere fimset med de der skrøbelige, køns-, øh, tastaturløse tablet-pc'er? Det behøver ikke at være sådan. Business Center ser på en hårdfør tablet-pc, der ikke giver op under krævende arbejdsforhold.

Der er tilsyneladende ingen vej udenom: Tablet-pc'erne trænger sig frem. Det er stadig først og fremmest forbrugermarkedet, der driver udviklingen, men tablet-pc'erne sniger sig lige så stille ind i virksomhederne.

Ifølge analysevirksomheden IDC vil der være omkring en halv million tablet-pc'er i Danmark ved udgangen af i år. Nogle af dem vil blive anvendt til virksomhedsbrug.

Det gælder rådgivervirksomheden Pinpointers, hvor forretningskonsulent Michael Nørregaard Wilkens på denne tid gerne skulle have modtaget sin iPad og begyndt at undersøge, hvordan han kan anvende en iPad i sit arbejde som forretningsrådgiver. 

Business Center har tidligere beskrevet, hvordan en VVS-håndværker som Morten Andreasen i stor stil anvender sin mobiltelefon som pc, når han er ude hos kunder.

Vil tablet-pc'erne kunne erstatte mobiltelefonen for vvs-folk, elektrikere, murere og andre, der har brug for robust udstryr, der kan modstå dagligdagens strabadser på jobbet?

Kort sagt, hvad er tablet-pendanten til rigtige mænds mobiltelefon

Overholder militære specifikationer

Motion Computing er en leverandør, der lover, at Motion tablet-pc'er er hårdføre nok til at kunne klare lidt af hvert.

Blandt andet kan CL900 klare at blive tabt fra 1,2 meters højde og stadig fungere upåklageligt. Et sådan 1,2 meters drop er en del af det amerikanske militærs test-specifikation MIL-STD-810G.

Motion CL900 er klar i løbet af andet kvartal i år og vil anvende Intel's kommende "Oak Trail" Atom processor. Styresystemet vil være Windows 7 Professional.

En Solid State Disk (SSD) på 30 eller 62 gigabyte gør tablet-pc'en modstandsdygtig over for bump og knubs. CL100 leveres med op til 2 gigabyte RAM.

Stærk gorillaskærm og klar til støv og vand

Tablet-pc'en er rettet mod byggebranchen, hospitalsvæsen, detailhandel og andre områder, hvor forholdene kan være krævende, eller der er risiko for at tabe den 950 gram lette og 16 millimeter tykke tablet-pc.

Tablet-pc'en er certificeret som IP-52, hvilket betyder, at det er blevet målt, hvor godt Motion CL900 er beskytter mod støv og vand. IP52 refererer til Ingress Protection rating, og tallet 5 indikerer, hvor godt beskyttet Motion CL900 er mod støv. 5 er det næsthøjeste niveau. Tallet 2 angiver, hvor vandafvisende Motion CL900 er. Her kan CL900 klare at få sprøjtet vand på sig, men den er ikke vandtæt.

Endelig er tablet-pc'en er udstyret med en såkaldt Corning Gorilla Glass-skærm på 10,1 tommer, der er specielt modstandsdygtig over for ridser og skrammer, som det ses af nedenstående video.

Til dokumentation af skader og nødvendige reparationer er tablet-pc'en udstyret med et 3 megapixel kamera på bagsiden, ligesom der er et 1,3 megapixel webkamera på fronten.

Ifølge Motion kan tablet-pc'en køre i 8 timer på opladet batteri.

Business Center har ikke kunnet få oplyst eventuelle danske forhandlere, men prisen forventes at blive på under 6.000 kroner (1000 dollar). For den pris får du blandt andet mobilt bredbånd med GPS, 802.11 a/b/g/n wi-fi og Bluetooth 3.0.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Service Delivery Managers til bolig- og ejendomsdata

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister til PET

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere