Artikel top billede

En håndbåren computer? Fujitsu lancerer mini-computeren Esprimo Q900

Sådan giver en sand familie besparelser på bærbare og pc'er

Fujitsu hævder, at deres nye koncept kan reducere virksomhedernes omkostninger ved køb af nye pc'er og bærbare. Læs hvordan.

Der var dødsstille, da Fujitsu præsenterede sine nyeste bud på pc'er og notebooks på CES-konferencen i forrige uge. Nogle af de nye modeller kommer nemlig i såkaldt "zero-noise" udgaver, der gør dem musestille, når de blot anvendes til almindeligt kontorarbejde.

Derfor overdøvede de tre nye Esprimo-modeller og ni nye Lifebook-modeller ikke Fujitsus salgsrepræsentanter, der derfor ubesværet fik lejlighed til at forklare Fujitsus nye "true family"-koncept.

Hvad er en ægte familie?

Der er ikke tale om en siciliansk mafia-inspireret salgsteknik, og det handler heller ikke om dystre, betænkelige race-teorier.
Der er derimod tale om et forsøg på at standardisere anvendelsen af  hovedkomponenter i de forskellige Esprimo-pc'er og Lifebook-notebooks.

Hvis der anvendes identiske hovedkomponenter i systemerne, inklusive bundkort, BIOS, strømforsyning og software images, vil virksomheder kunne opnå væsentlige besparelser på vedligehold, test og evaluering, er tanken bag "true family"-konceptet.

Fujitsus tankegang er, at en virksomhed typisk skal evaluere hver notebook- og pc-model enkeltvis for at sikre sig, at både hardware og software er kompatibel med virksomhedens eksisterende it-infrastruktur. Da der i "true family"-konceptet anvendes identiske hovedkomponenter som bundkort, BIOS, strømforsyning og software images, behøver en virksomhed kun at teste en enkelt model for at se, om hele produktserien er kompatibel. 

3 nye pc'er

Den første pc-produktlinje fra Fujitsu med "true family"-konceptet er de nye Esprimo P900 og Esprimo E900.

E900 er en desktop-pc med anden generation af Intels Core-processorer, mens P900 er en mikro-tower-pc også udstyret anden generation af Intels Core-processorer, ligesom Lenovos nyligt annoncerede maskiner. Både E900 og P900 kommer med Windows 7 Professional.
 
Der er i alt tre nye modeller i Fujitsu Esprimo-serie og foruden de to allerede nævnte er der mini-computeren Esprimo Q900.

Den fylder ikke meget mere end et cd-cover - dog lidt højere - og er udstyret med det seneste Intel-chipsæt og Core-processor. Den lille pc kan leveres med op til 4 gigabyte RAM og 500 gigabyte harddisk. Der er to af de nye USB 3.0-porte, der gør det muligt at overføre data væsentligt hurtigere end de gamle USB 2.0-porte.

Der er DisplayPort, DVI, og det er muligt at udstyre Q900 med en læser til forskellige memorykort. Pc'en er energivenlig - bruger 19 watt i tomgang - og er da også blevet certificeret efter det amerikanske certificeringsprogram ENERGY STAR 5.0

Ni nye bærbare

Fujitsu kommer med hele ni nye modeller i sin notebook-serie Lifebook. Fujitsu fremhæver, at Lifebook E751 og Lifebook S751 også deler kernekomponenter som Esprimo P900 og E900, men de er dog ifølge Fujitsu ikke en ægte "true family".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere