Artikel top billede

Sådan beskytter du dine mobildata

Opbevarer du stadig flere vigtige forretningsinformationer i din mobiltelefon? Se her, hvordan du bedst muligt sikrer dig mod at miste vigtig information - og hvordan du kan finde din tabte mobiltelefon igen.

Hvis du vil sikre dine data på din mobiltelefon, er der flere forskellige lag af sikkerhed, du kan aktivere.

Som Business Center tidligere har beskrevet, så er mobilbrugere nemmere ofre for phishing-angreb end brugere af stationære computere. Her er det din sunde fornuft, du skal aktivere som sikkerhedslag. Hvem har sendt dig en mail, og er der grund til at klikke på linket i mailen? 

Anvender du en mobiltelefon i dit arbejde, tilføjes en ekstra sikkerhedsrisiko i forhold til, når du anvender din computer på dit skrivebord: Mobiltelefonen kan glemmes, tabes eller blive stjålet, når du bevæger dig rundt. 

Derfor bør det første lag af sikkerhed, som du etablerer på din mobiltelefon, være at sætte en adgangskode på din mobiltelefon. Selv om det er enkelt at gøre, er der stadig mange, der ikke har sat en adgangskode på deres mobiltelefon.

Hjælp når mobilen er tabt eller stjålet 

Et andet lag af sikkerhed er tracking-software, der kan hjælpe med at finde telefonen, hvis den tabes eller stjæles.

Her findes der en række forskellige muligheder.

Apple har Find My iPhone-app'en, der for nylig er blevet gratis for iPhone 4-, iPad- og iPod Touch-brugere.

I slutningen af forrige år kom en ny version 2.0 af TheftAware. Theftaware findes både til Android- og Symbian-mobiltelefoner.

TheftAware giver dig mulighed for at finde din tabte eller stjålne mobiltelefon ved hjælp af GPS-information, hvis mobiltelefonen er udstyret med GPS. Hvis GPS ikke er tilgængelig, vil TheftAware anvende information fra mobilnettet til at lokalisere mobilen.

Fjernsletning af data

Er der fortrolige forretningsdata på mobilen, giver Theftaware mulighed for at slette indhold på mobiltelefonen ved at sende specielle SMS'er til din mobil. Den slags fjernsletning er et tredje lag af sikkerhed. 

Til Windows-mobiltelefoner tilbyder Microsoft MyPhone-muligheden. Det giver Windows Phone-brugere mulighed for at finde frem til en tabt eller stjålet Windows-mobil, ligesom MyPhone også tilbyder muligheden for at tage online-backup af mobilens data. En sådan sikkerhedsbackup af mobilen er et fjerde lag af sikkerhed, der sikrer, at du ikke mister dine data.

Beskyttelse mod malware

Traditionelle sikkerhedsleverandører som Symantec, Kaspersky og McAfee er også klar med sikkerhedsløsninger til mobiltelefonerne. De kan være med til at beskytte dig mod malware, der rettes mod mobiltelefonerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere