Uventet telefon til kamp mod Apple

Hvem kan lave en smartphone, der virkelig kan gå i kødet på iPhone? Svaret vil muligvis overraske dig.

Uventet telefon til kamp mod Apple

Lige meget hvad du synes om Apple, så kan man ikke komme uden om, at firmaet har haft en stor og drastisk indflydelse på markedet for smartphones indenfor de seneste to år.

Selvom iPhone ikke er alles kop te, så er det uden tvivl en af de bedste mobiler på markedet.

Ikke på grund af heftige specifikationer, men i højere grad fordi den er nem og behagelig at bruge.

Apples klassiske styrker ses tydeligt i iPhone: flot minimalistisk design i kombination med et gennemtænkt brugerinterface, der rent faktisk gør det muligt for brugeren at kommunikere med venner og familie, surfe nettet og nyde musik og video på farten.

Det er flot, nemt og elegant. Det er typisk Apple.

Men kan firmaet blive ved med at dominere?

Det korte svar er nej. Da Apple lancerede den første iPhone var brugervenlighed og god software ikke ligefrem noget, der blev prioriteret højt hos Nokia, Sony Ericsson, Samsung og alle det andre.

Velkommen til Android

Det er der blevet lavet om på nu, ikke mindst takket være Googles Android-initiativ. Det nye operativsystem har vist sig at være et hit både blandt brugerne og hos producenterne, og mobiler som HTC Hero og den amerikanske Motorola DROID viser, at det ikke er umuligt at lave reelle alternativer til den allestedsværende iPhone.

Android giver konkurrenterne adgang til en avanceret softwareplatform, så de kan fokuserepå de virkelig vigtige ting: design, brugervenlighed og innovative tjenester, der tilføjer merværdi til produktet.

Nu hører vi, at Dell opretter en ny division dedikeret til smartphones , og selvom det måske er en af den slags nyheder, som vi normalt trækker på skuldrene af, så kan det have stor indvirkning på markedet.

Hvad kan Dell?

Dell kan nemlig gå hen og vise sig at blive en stor spiller over de kommende år. Firmaet har vist, at det har nogle fremragende ingeniører og designere, der har skabt nogle af de flotteste og mest imponerende bærbare over de seneste par år.

Firmaets Adamo-bærbar demonstrerer, at Dell kan finde ud af at skabe flotte, innovative produkter, der rykker grænsen for det mulige. Den nye Adamo XPS er uvirkelig tynd med blot 9,99 millimeter og ændrer vores opfattelse af, hvordan en bærbar kreeres og tager sig ud.

Nu er der selvfølgelig forskel på at producere bærbare og smartphones, men de to produktkategorier nærmer hinanden med hastige skridt, og om få år vil der være et væld af gadgets på markedet, der passer i begge kategorier.

Svært at spå om fremtiden

Nu skal man passe på med at komme med for standhaftige forudsigelser, når det gælder it og forbrugerelektronik. Det er Microsofts Steve Ballmers første kommentarer om iPhone et klokkeklart bevis på.

Men hvis Dell kan udnytte sin ekspertise inden for design, omkostningsreduktion og bygge et fornuftigt softwarelag oven på Android (og/eller muligvis det kommende Windows Mobile 7), så kan firmaet godt gå hen og nappe en væsentlig del af markedet.

En Dell Adamo smartphone? Jo, tak!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere