Artikel top billede

Dansk it-branche gik nogenlunde fri af konkursbølge

Antallet af konkurser blandt it-virksomheder hører til i den lave ende, og de første spæde tegn på lysere tider dukker frem.

I december 2009 gik 31 it-relaterede virksomheder konkurs.

I december 2010 var tallet 23, hvilket er knap en fjerdedel færre konkurser i forhold til december sidste år. Det viser en ny analyse fra kredit- og analysevirksomheden Experian.

Tallene finder man i kategorien Information og Kommunikation, der dækker over 41 brancher, hvor mange er relateret til it; eksempelvis software-udvikling, konsulentydelser til informationsteknologi, databehandling og webhosting.

Fremgangen i december ser Experian som det første spæde tegn på en forbedring i it-branchen.

Information og Kommunikation
hører nemlig til den erhvervsgruppe, der har haft et af de største relative fald i antallet af konkurser i perioden.

"Året, der netop er gået, endte med at blive et rekordår i konkurser for danske virksomheder. Gennem finanskriseårene 08, 09 og 10 har vi set et stigende antal konkurser, men det kan tyde på, at 2011 bliver året, hvor kurven for alvor knækkes," siger Kim Bach, chef for marketing og kommunikation i Experian.
Lidt malurt i bægret
Fremgangen skal dog ses i sammenhæng med resten af året, hvor specielt november var hård.

Set over hele perioden har de it-relaterede firmaer haft en stigning i antallet af konkurser på 5,3 procent - fra 243 i 2009 til 256 i 2010.

It-branchen klarer sig dog langt bedre end gennemsnittet af alle brancher.

Med 6.662 konkurser blev 2010 nemlig et rekordår for antallet af konkurser i det hel taget. Mere end 13 procent flere virksomheder måtte lukke i 2010, end det var tilfældet i 2009.

December 2010 viste dog et mindre fald på 5,7 procent i det samlede antal af konkurser i forhold til december 2009, men alt i alt tegner 2010 sig for det år i konkursstatistikkens historie med allerflest konkurser.

Hele konkursstatistikken kan downloades i PDF-format.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere