Husk at opdatere din fladskærm

Du kan rette fejl og give din fladskærm nye funktioner, hvis du husker at opdatere den. Men hvordan foregår det egentlig? Bliv klogere her og få mere ud af dit fjernsyn.

Der var engang, hvor du blot gik ned i den lokale radio/tv-forhandler, købte et fjernsyn, gik og hjem satte det til.

Du skulle bare indstille kanalerne, og det var meget simpelt, da det gjaldt om at dreje lidt på fjernsynets knapper for at fange de rigtige kanaler.

Så var der SportLørdag på skærmen med studieværter klædt i kulørt tøj og engelsk tipsfodbold med en håndfuld knoldesparkere, der holdt meget af høje bolde.

I dag har mange fået de moderne og populære fladskærms-fjernsyn, og de er gået hen og blevet teknisk komplicerede.

Det er lige før, man kan tale om decideret fladskærms-volapyk. Har du eksempelvis 100 procents styr på begreberne progressive scan, HDCP eller Common Interface? Få en forklaring på ordene her.

Da teknik og software inde i fjernsynet er komplicerede størrelser, trænger de nogle gange til en opdatering. Det er ligesom med din computer, der ofte får opdateringer fra Windows Update.

Helt så tit skal din fladskærm ikke opdateres, men du kan faktisk få nye funktioner og forbedringer ved at foretage såkaldte firmware-opdateringer af din fladskærm.

Et aktuelt eksempel er Samsungs nye og populære LED-fladskærme, som du kan læse en anmeldelse af her.

Få rettet irriterende fejl

De er smarte og meget flade. Til gengæld er der knas med kanalsorteringen, når det gælder kabel-tv fra YouSee. Det er som udgangspunkt ikke muligt at flytte rundt på kanalerne og placere dem manuelt, hvor man gerne vil.

Det har frustreret mange brugere de seneste måneder, og i indlæg på diverse fora kan man næsten fornemme fråden i mundvigen på de bitre skribenter.

Samsung har dog sluppet opdateringer løs til nogle modeller, der fikser problemet.

Sådan opdaterer du

For at opdatere dit fjernsyn skal du ind på producentens hjemmeside og finde frem til den tv-model, du har stående i stuen. Hvis der er opdateringer klar, downloader du dem til din pc og pakker dem ud, hvis de er placeret i en zip-fil. De udpakkede filer smides på en USB-nøgle, der efterfølgende smækkes i fladskærmen.

Husk du skal følge den konkrete vejledning til firmware-opdateringen, som producenten anviser på sin hjemmeside.

Du kan se, om der er opdateringer klar til dit fjernsyn på de følgende websider.

Samsung - find opdatering her

Philips - find opdateringer her

LG - Find opdateringer her

Panasonic - Find opdateringer her

Sony - Find opdateringer her
(Sonys webside kørte ret ustabilt, da vi lagde vejen forbi, og den gik nogle gange helt ned)

Husk du skal benytte fladskærmens modelnummer, når du er på jagt efter opdateringer. Hvis du ikke lige kan huske det, så kig på forsiden af brugsvejledningen eller bag på fjernsynet. Alternativt kan du se, om du stadig har kvitteringen liggende, eksempelvis i din mailboks hvis du har købt fjernsynet over nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere