Artikel top billede

Med den tidligere SAP-topchef Léo Apotheker i spidsen, vurderer analytikere, at HP nu er en sandsynlig køber af SAP. (Foto: SAP)

Spekulationer: Vil HP købe SAP?

Relativ lav markedsværdi på trods af bedre resultater får pengemænd til kaste sultne blikke på SAP. 2011 bliver knald eller fald for ledelsesduoen i SAP.

For få måneder siden trak SAP store overskrifter, da softwarehuset købte Sybase blot to år efter købet af Business Objects. Men nu er den tyske leverandør af forretningssoftware selv genstand for opkøbsspekulationer.
 
Det er Fiancial Times, der mener at vide, at verdens største it-virksomhed, HP, skulle være den mest sandsynlige køber af SAP, fordi giganten ønsker at udvide sin tilstedeværelse i software. HP fik i september den tidligere SAP-topchef Léo Apotheker som CEO.
 
Chefbytte
Léo Apotheker blev tvunget til at forlade SAP i starten af 2010, hvor både kunder og medarbejdere var i oprør mod topchefen. SAP ledes i dag af en duo bestående af danske Jim Hagemann Snabe og amerikanske Bill McDermott, som Financial Times beskriver som henholdsvis intellektuelt orienteret og karismatisk sælger, der gør en stor indsats for at overbevise markedet om, at de allerede har genopfundet SAP.
 
Jim Hagemann Snabe fortalte i august Computeworld om, hvordan innovation skal være drivkraften i SAP's ønske om at nå en milliard bruger i 2015. Antallet af brugere, som betjenes af SAP's produkter har endnu ikke rundet 50 millioner, selvom 65 procent af verdens økonomiske transaktioner ifølge selskabet bliver behandlet af SAP-software.
 
Cloud computing og mobile løsninger er ifølge Jim Hagemann Snabe vigtige ingredienser i den udvikling, og derfor købte SAP i sensommeren Sybase for 5,8 milliarder dollars. Men hos analysehuset Gartner hæfter research direktør Thomas Otter sig ved, at de nye satsninger endnu ikke har skabt markant vækst.
 
Duoen skal levere
Thomas Otter siger til Financial Times, at SAP i løbet af de næste seks måneder skal demonstrere, at de nye produkter kan skabe vækst i omsætningen. Selvom SAP står væsentligt bedre rustet end for et år siden, så tvivler han på, om det er nok til at holde stifterne glade.
 
Netop de tre stifteres humør er afgørende for finansavisen spekulationer om et salg af SAP. De tre stiftere, som alle har rundet 65 år, ejer knap en fjerdedel af aktierne i SAP.
 
Lav markedsværdi
Ingen af stifterne har offentligt ytret ønske om at sælge. Alligevel peger analytikere ifølge Financial Times på, at SAPs aktiekurs har haltet efter udviklingen hos ærkerivalen Oracle.
 
Prismærket på den tyske leverandør af forretningssoftware er på 62 milliarder dollars. Og det er så relativt lavt, at investorer nu for alvor er begyndt at interessere sig for SAP.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager

Magasin

IT-projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere