Intels forbudte super-processor til salg i Danmark

Den har kodenavnet Gulftown og skulle egentlig være en hemmelighed til engang i 2010. Men Intels super-processor er allerede sat ulovligt til salg af private brugere flere steder på nettet, blandt andet på danske hardwaresider.

For de største it-entusiaster kan den stationære computer ikke løbe hurtigt nok, og derfor er Intels kommende 32 nanometer super-processor ventet af mange.

På nettets afkroge kan man læse, at processoren går under kodenavnet 'Gulftown'.

Den ventes at være en såkaldt sexacore-processor, altså en særligt kraftig model med seks fysiske processorkerner. Og flere gætter på, at den bliver døbt 'Core i9'.

Men selvom det endnu er uvist, hvornår i løbet af 2010 det bliver muligt at købe Gulftown i almindelige netbutikker, er den voldsomme processor tilsyneladende kun et par klik væk.

Det afslører en hurtig søgning på Google, som blandt andet viser, at en velvillig sælger på verdens største online-auktionsside, eBay, vil sende dig processoren, hvis du ryster op med 1.200 dollar eller godt 6.000 kroner.

Også salg i Danmark

Forummet på nogle af de største danske privatejede hardwaresider står imidlertid heller ikke tilbage for at muliggøre ulovlig handel med tidlige udgaver af Intels kommende sexacore-processor, Gulftown.

Den kan endda fås for kun 6.000 danske kroner, hvilket er mindre, end en almindelig Core i7-975 Extreme Edition-processor koster i dag. Samtidig lægger sælgeren ikke skjul på, at det er muligt at købe mere end et eksemplar, hvis du er villig til at betale prisen.

På en anden dansk hardwareside tilbydes det endda at levere Gulftown-processoren direkte til køber med Fedex.

Pas på Engineering Samples

Efter nærmere gennemlæsning af forumtrådene står det dog klart, at den sekskernede Gulftown-processor er en såkaldt ES-model - Engineering Sample.

Det er altså en slags beta-processor, der ikke helt kan sammenlignes med de færdige eksemplarer og desuden er helt uden nogen form for garanti. Alligevel bliver det slået fast, at flere aktuelle X58-baserede bundkort kan fungere med super-processoren, der tilsyneladende benytter samme sokkel 1366 som Intels eksisterende Core i7 (se test her).

ES-udgaver er udelukkende beregnet på et teknisk publikum såvel som journalister og må ifølge Intel ikke sælges. På det seneste har vi oplevet, at netop Intel har strammet op på reglerne for udlån af processorer. Blandt andet kræves det nu, at testprodukter skal returneres straks på opfordring - eller destrueres hvorefter beviset på destruktionen sendes til Intel.

Livligt salg af beta- og testprodukter

Intel er dog langt fra den eneste teknologivirksomhed, der oplever at se sine hemmelige produkter sat til salg.

Også producenter af telefoner, spillekonsoller og bærbare computere har måttet se deres prototyper sat til salg på eBay, længe før selskaberne var parate til at indvie resten af verden i produkterne. Blandt andet har Apple måttet konstatere, at et tidligt eksemplar af Macbook Air blev solgt på eBay forud for den officielle lancering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere