Artikel top billede

EU vil tvinge lande til flere online-tjenester

Med 40 konkrete tiltag vil EU have de europæiske virksomheder til at bruge nettet, når de henvender sig til det offentlige.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen vil have 80 procent af alle virksomheder til at bruge offentlige online-tjenester senest i 2015.
 
For at opnå det mål har kommissionen lanceret den såkaldte eGovernment Action Plan.
 
Planen opfordrer medlemsstaterne til at samarbejde med kommissionen om 40 forskellige tiltag, som skal gennemføres i løbet af de kommende fire år med det formål at skabe offentlige tjenester på tværs af landegrænserne. 
 
På tværs af grænser
Planen er at gøre det muligt for virksomhedsejere at skabe og køre en virksomhed hvor som helst i Europa, hurtigere, nemmere og uafhængigt af beliggenheden i øvrigt.
 
I dag er det bare 42 procent af den europæiske befolkning, som anvender offentlige online-tjenester.

Sådan er det, selv om der har været en stor stigning i antallet af offentlige funktioner, som man kan tilgå online, for eksempel i registrering af nye virksomheder og udfyldelsen af skattepapirer.
 
Men sikkerheden i forhold til følsomme oplysninger, som bliver overgivet til de offentlige institutioner, giver stadig anledning til bekymring.

For at imødekomme det problem vil den nye aktionsplan fokusere på teknologier til personlig identifikation og autentificering-services. 
 
Behov for mere kontrol
Kommissionen mener ikke, at passwords i sig selv er sikre nok og siger, at der er et stigende behov for sikrere kontrolmuligheder. 

Det vil blandt andet indebære etablering af interoperabilitet, e-signaturer og e-autorisering.
 
Åbne specifikationer og interoperabilitet er omdiskuterede emner i Europa for tiden med den forventede udgivelse af det såkaldte the European Interoperability Framework (EIF) i denne uge.

E-Government Action Planen vil komme til at udgøre et af de største tiltag i implementeringen af EIF. 
 
Nedsætter administration
Kommissionen oplyser, at aktionsplanen vil give mærkbare fordele til virksomheder, og specielt til de små og mellemstore forretninger, fordi den vil nedsætte den tid, de skal bruge på administration.
 
Den tid, det tager at oprette en virksomhed i Belgien, er for eksempel blevet nedsat fra 56 dage til bare tre dage siden introduktionen af online-registrering.
 
Andre tidsbesparende tiltag inkluderer for eksempel sikker registrering af data en gang for alle, så virksomhederne ikke behøver at oplyse de samme informationer gang på gang til forskellige myndigheder, og elektroniske identiteter, som gælder på tværs af Europa og på den måde gør det nemmere for eksempel at etablere en virksomhed i udlandet.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere