Artikel top billede

Virksomheder frygter app-helvede

Den største udfordring for verdens virksomheder er det stigende antal applikationer og den øgede datamængde, siger it-folket i en stor undersøgelse.

Læs også: Verden melder sig klar til skyen

Antallet af nye applikationer, som it-afdelingen skal tage ansvaret for, vokser og vokser.

Samtidig stiger datamængden. Det er den største bekymring hos verdens it-folk lige nu, når man spørger dem.

Og spørge dem har analysehuset InsightExpress gjort på vegne af it-virksomheden Cisco, i en undersøgelse med 2.600 besvarelser fra it-ledere og it-ansatte i 13 lande.

De er blevet spurgt om, hvad der bekymrer dem mest angående virksomhedens datacenter, og her er svaret sikkerhed, performance og oppetid.

Er der noget, der kan true alle tre ting, er det den konstante strøm af nye applikationer, som brugerne stedse lægger på systemerne, og 40 procent af alle siger, at det netop er alle de nye applikationer, som er kilden til størst bekymring.

Næsten lige så vigtigt er sikkerhed og 'risc management' samt behovet for at reducere omkostninger, fremgår det af svarene. 

Kampen for at spare

32 procent siger naturligt nok, at topprioriteten i datacenteret de kommende tre år bliver forbedring af agilitet og hastighed i forbindelse med implementering af forretningsapplikationer.

Evnen til at håndtere it-ressourcer i forhold til forretningens behov er også en topprioritet, mens energibesparelser og den deraf følgende omkostningsreduktion hos 17 procent at de spurgte er øverste prioritet.

Virtualisering er en teknologi i stærk vækst. I undersøgelsen oplyser 29 procent af virksomhederne, at de har virtualiseret mere end halvdelen af serverne. Omkring halvdelen, 46 procent, forventer, at mellem 50 og 100 procent af serverne vil være virtualiseret inden for de næste tre år.

Det er besparelser, der driver forventningerne til øget virtualisering, siger de spurgte. 40 procent af de it-ansvarlige vurderer, at de med virtualisering kan reducere udgifterne i datacenteret med mellem 25 og 49 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere