Derfor bliver Xbox 360 bedre med alderen

Microsofts spillemaskine har trodset den normale udvikling for computerudstyr og forbrugerteknologi ved rent faktisk at blive bedre over tid. Vi har taget et kig på den store udvikling, som Xbox 360 har gennemgået over årene.

Derfor bliver Xbox 360 bedre med alderen

Da Xbox 360 fandt vej til Danmark tilbage i december 2005 (se vores originale dækning), var det med et heftigt prismærke.

Den daværende skrabede Xbox 360 Core-version uden harddisk stod i 2.400 kroner, mens Premium-pakken med harddisk og trådløs controller kostede 3.200 kroner.

Til gengæld fik man så også fingrene i den første spillekonsol, der kunne levere spil i HD-opløsning takket være en 3,2 gigahertz PowerPC-processor med tre kerner og en 500 MHz grafikchip fra ATI.

Selv nu fire år efter sin lancering formår indmaden at levere imponerende grafik, og det skyldes blandt andet satsningen på flerkerneprocessoren og Xenon-processoren, der har 10 megabyte indbygget DRAM, som kan tilgås med svimlende hastigheder.

Det betyder blandt andet, at Xbox 360 kan lave 4x antialiasing, næsten helt uden at det har indvirkning på ydelsen.

Se så at komme på nettet

Microsoft var tidligt ude og kunne se fordelene ved at smide spillekonsollen på nettet.

Xbox Live-tjenesten blev lanceret til den oprindelige Xbox i 2002, men tjenesten fik en overhaling og nye muligheder med Xbox 360.

Derfor overraskede det også, at Microsoft lancerede Xbox 360 uden indbygget WiFi. I stedet skal der køres et kablet Ethernet-kabel hen til konsollen i stuen eller investeres i en forholdsvis dyr WiFi-adapter.

Selvom Microsoft har opdateret Xbox 360-indmaden op til flere gange, så har Xbox 360 aldrig fået indbygget WiFi, hvilket er et minuspoint i vores bog.

Microsofts tidlige satsning på Xbox Live har resulteret i en fremragende onlinetjeneste, der gør det nemt at spille mod andre, downloade udvidelser og holde styr på, hvor god du er i spillene sammenlignet med dine kammerater.

Desværre skal man have et guld-abonnement for virkelig at nyde Xbox Live, og sådan et står for tiden i 500 kroner om året. Xbox 360 er klart PS3 overlegen, hvad angår online-universet, men til gengæld er det gratis at spille online på Sonys spillemaskine.

HDM...Hvaffor noget?

Til manges store overraskelse kom Xbox 360 også uden en HDMI-udgang.

I stedet satsede Microsoft på de analoge Component-kabler, der sagtens kan levere HD-signaler i op til 1080p-opløsning, men som er knap så elegante som det brugevenlige HDMI-kabel.

Microsoft fik rådet bod på det med introduktionen af Xbox 360 Elite, der som den første konsol kom i sort og også inkluderede en 120 gigabyte harddisk.

Den ekstra harddiskplads skal bruges til download af spildemoer, spiludvidelser og filmdownloads.

Her i Danmark har vi først fået del i løjerne med Zune Video-butikken, der åbnede den 17. november, men amerikanerne har kunne downloade film og tv-serier via Xbox Live i flere år.

Det ser ud til, at Microsoft har ramt rigtigt med Zune Video, og har du en bredbåndsforbindelse med 8-10 megabit i download, så kan du endda streame film i 1080p HD-opløsning og 5.1-kanalers surround-lyd.

Desværre er den danske Zune Video-butik en kedelig affære, hvad angår antallet af film. Der er kun lidt over 130 titler i butikken, og ingen af dem er danske. Der er endnu heller ikke mulighed for undertekster. Microsoft lover, at udbuddet bliver øget drastisk over tid, så forhåbentlig ser det bedre ud i 2010.

Du kan læse mere om alle planerne for Xbox 360 i vores artikel her.

Windows 7 elsker Xbox 360

Xbox 360 er dog en fremragende filmafspiller uden Zune Video.

Har du en Windows 7-pc stående i hjemmet, så kan du tage hjemmevideoer, tv-optagelse og lignende og streame det hele via hjemmenetværket til din Xbox 360, som derefter leverer det på fladskærmen i stuen.

Det fungerer også med musik, og dejligt nemt er det med Windows Media Player i Windows 7, der har en indbygget funktion, hvor du kan bruge Xbox 360 som din højttaler.

Du sætter musikafspilningen i gang og straks sendes lyden ud af din Xbox 360.

Der er dog visse uhensigtsmæssigheder ved at invitere Xbox 360 ind i stuen. For maskinen gør lidt rigeligt opmærksom på sig selv.

Det er værst med de ældste maskiner, hvis indmad bliver rigtig varm. Her brøler blæserne af sted, og du skal skrue ret højt op for filmen eller musikken for at overdøve spillemaskinen.

Det står meget bedre til med de nyeste maskiner, og denne skribents Xbox 360 Elite er af en helt anden verden sammenlignet med den Pro-model, jeg købte tilbage i 2005.

Den bedste løsning er dog at gemme maskinen væk i et skab eller i en A/V-bænk, så du helt slipper for at skulle høre på den.

Red Ring of Death

Historien om den larmende blæser i Xbox 360 hænger uløseligt sammen med de mange historier om fejlbehæftede maskiner, der lige pludselig holder op med at virke. Skal vi tro alle historierne på nettet, så er Xbox 360 noget af en ustabil fætter, der kan finde på at gå i vinterhi når som helst og helt uden varsel.

Microsoft har erkendt problemet og iværksatte i 2007 en større kampagne, hvor firmaet sagde, at det ville bruge op mod fem milliarder kroner på at reparere eller ombytte defekte Xbox 360-maskiner.

Microsoft har gennem tiden optimeret konstruktionen af Xbox 360 og placeringen af spillemaskinens komponenter i forsøget på at minimere hardwarefejl. Det lader til at have virket i og med, at historierne om defekte Xbox 360-maskiner bliver færre og færre.

Resultatet er, at Microsoft i dag leverer et fremragende multitalent af en gadget, der ikke blot spiller HD-spil, men også leverer HD-film ind i stuen via bredbåndsforbindelsen og har et sundt symbiotisk forhold til dine Windows-maskiner i hjemmet.

Du kan spille med og mod andre på nettet, downloade udvidelser til dine spil og endda tjekke dit sociale online-liv via Facebook og Twitter direkte fra brugermenuen.

Alt det i en pakke til blot 1.800 kroner, inklusiv 120 gigabyte harddisk og en trådløs controller. Jo, nogle ting bliver bedre over tid. Det er ligesom en god flaske vin...Bare meget sjovere!




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere