Artikel top billede

Download: Test om din pc er klar til hæsblæsende 3D-grafik

Hvert år kan du installere en ny version af det krævende benchmark-program 3DMark. Det giver et fingerpeg om, hvor kvalificeret din pc er til at tæske sig gennem sprød 3D-grafik. Nu er 3DMark 11 lanceret, og du kan dermed se fremtidens spilgrafik på din egen pc allerede nu. Hent det gratis program her.

Download: 3DMark 11 sætter kog under din computer

Betegner du dig selv som hårdkogt computerspiller, eller har du bare rimelig interesse for computerspil?

Så er der gode odds for, at du kender 3DMark.

3DMark er et af de mest udbredte benchmark-test blandt anmeldere og almindeligt entusiastiske brugere, og det har skabt et frodigt community, hvor titusindvis af brugere indsender oplysninger om deres computers hardwarekonfiguration og ydelse.

Testprogrammet, der er udviklet af finske Futuremark, fungerer dermed som målestok for, hvor potent computeren er.

Det er særligt grafikkortet, der bliver pint og plaget af 3DMark. For en mere general evaluering af pc-ydelsen kan PCMark anbefales.

En tour de force

3DMark 11 er netop udkommet, og programmet er visuelt en opløftende tour de force, der giver et bud på, hvor flotte fremtidens computerspil kan blive.

11-tallet i programmets navn hentyder ikke til, at vi snart krydser årsskiftet, men derimod, at DirectX 11 udgør hele programmets visuelle fundament.

Har du ikke et moderne DirectX 11-grafikkort, er du altså afskåret fra at se den sprøde 3D-grafik udfolde sig på din fladskærm.

DirectX er en API fra Microsoft, Application Programming Interface, på dansk 'grænseflade til spilprogrammering'. Læs mere om DirectX 11 her.

Du kan udnytte DirectX 11, hvis du kører enten Windows Vista eller 7 og har et kompatibelt grafikkort. Læs vores seneste test af DirectX 11-grafikkort her og her.

Få det her

Vanen tro findes 3DMark 11 både i gratis og kommercielle versioner. Selv om den gratis version er underlagt en række begrænsninger, har du adgang til at afvikle testen et ubegrænset antal gange.

Hent den gratis version her.

Herunder kan du se en video fra en deltest i 3DMark 11:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere