Artikel top billede

Intel på trapperne med nye chip til tavle-pc'erne

Mægtige Intel er på vej ud på tablet-markedet. En lang række af verdens største pc-producenter vil sætte Intel-chips i deres kommende tablet-pc'er.

Computerworld News Service: Iføleg administrerende direktør for Intel, Paul Otellini, regner virksomheden med at tage springet ud i tablet-markedet næste år, hvor flere prominente pc-producenter forbereder tablet-pc'er baseret på virksomhedens Atom-chip.
 
Intel har allerede aftaler med en del virksomheder, heriblandt Dell, Toshiba, Lenovo, Fujitsu, Asus og Cisco, der alle er i gang med at forberede tablets med udgangspunkt i styresystemerne Windows eller Android, lyder det fra Paul Otellini.
 
Flere tablet-pc'er med Intel-teknologi indeni vil blive udstillet til  næste måneds forbrugerelektronikshow, fortalte Paul Otellini.

Man kan desuden forvente relaterede chip-nyheder under showet, tilføjede han. 
 
80 procent af alle pc'er
Chip fra Intel findes i 80 procent af alle verdens computere i dag, men virksomheden vil også gerne havde foden indenfor på det voksende marked for mobiltelefoner, som i dag bliver domineret af rivalen Arm.
 
Chip baseret på Arm-arkitektur findes i næsten alle verdens mobiltelefoner og tabletter, heriblandt Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab.
 
Paul Otellini regner med, at salget af tabletter vil nå op på 30 millioner på verdensplan næste år, og at salget vil kunne konkurrere med netbooks.

Tabletter skal ses som et supplement til pc-markedet, og de har ikke nogen negativ indflydelse på salget af hverken netbooks eller bærbare computere, sagde Paul Otellini.
 
Intel går efter tablet-markedet med to chip, som foreløbigt kendes under deres kodenavne, Oak Trail og Moorestown, og som indeholder strømeffektive Atom processorer.
 
Chippen Oak Trail er baseret på x86-arkitekturen og vil bringe et fuldt Windows-miljø og driver-support til tablets, så perifere enheder nemt kan tilsluttes.
 
En del enheder bliver automatisk registreret ved tilslutning i bærbare eller stationære computere, der kører med styresystemet Windows 7.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere