Artikel top billede

(Foto: Tomeu Ozonas)

Dansk it-serviceleverandør bløder ihjel

Den danske it service-leverandør Global Business Solutions konkurs - og omgående genopstået i ny form.

I slutningen af sidste uge måtte den 11 år gamle it-virksomhed Global Business Solutions med base i Albertslund lukke og slukke, da pengekassen løb tør.

Det sker oven på et turbulent år med både kunde- og medarbejderafgang.

Den nu tidligere administrerende direktør for virksomheden, Claus Olsen, angiver finanskrisen som den ene af to årsager.

"Derudover har vi været ude i en masse projekter, som ikke har været en del af kerneforretningen," siger han.

Blødte ihjel

Det gælder offshore-udvikling, egen produktudvikling og et datterselskab, som har arbejdet med outsourcing af ressourcer, der har kostet uforholdsmæssigt mange penge i forhold til, hvad markedet kunne bære, forklarer Claus Olsen.

"Inden vi har kunnet nå at stoppe blødningen på dem, er det til sidst også gået ud over GBS, og vi har ikke nået at tilpasse omkostningerne til indtjeningen hurtigt nok."

Genopstår som Cintaz

Global Business Solutions, der for tre år siden havde over 25 ansatte, var på konkurstidspunktet nede på 10 medarbejdere.

De bliver dog ikke alle fritstillet.

Nogle følger nemlig med over i et nyt konsulenthus, som bliver en mere fokuseret udgave af GBS med færre aktiviteter.

"Ejerkredsen i Global Business Solutions kunne ikke bliver enig om den fremtidige strategi og har ikke fundet det forsvarligt at fortsætte selskabet efter de fejlslagne projekter. Aktiverne er efterfølgende købt af konkursboet over i et andet selskab med en anderledes ejerkreds," siger Claus Olsen. 

Aktiverne er blevet købt af selskabet Global Business Solutions - Handel ApS, hvor Claus Olsen blandt andre er en del af ejerkredsen.

Det selskab skifter nu navn til Cintaz.

Ifølge Claus Olsen var Cintaz allerede forberedt som ny profil for Global Business Solutions, inden det blev besluttet at erklære virksomheden konkurs.

Kundebase intakt

Forventningerne til det nye selskab beskriver Claus Olsen med disse ord.

"Vi fastholder og servicerer kunderne, udvider kundekredsen, og forventer at have det rigtige udgangspunkt til at skabe en god og sund forretning fremadrettet."

Han fortæller, at der på nuværende tidspunkt ikke er faldet nogen kunder fra, efter at informationen om konkursen og det nye selskab er blevet sendt ud.

Cintaz vil udelukkende komme til at beskæftige sig med rådgivende konsulentassistance i og omkring Microsofts ERP-løsninger, Dynamics NAV, AX, C5 og XAL.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere