Artikel top billede

Nu kan du få en modeltynd bærbar med kraftig processor

Med en tykkelse på sølle 19 millimeter kunne man godt tro, at Asus' nye ultra-slanke bærbar ville være født med en strømbesparende processor - og hoste en hårbold op, når du fyrer op for krævende programmer. Det er imidlertid ikke tilfældet. Se her hvorfor.

Få en slank bærbar med kraftig processor

Det er tilsyneladende en svær disciplin - at snedkerere en bærbar computer, der kombinerer et slankt design med lang batterilevetid og acceptabel ydelse.

De bærbare pc-producenter har hidtil proppet såkaldte CULV-processorer (Consumer Ultra Low Voltage) i de mest modeltynde maskiner, og det har især påvirket batterilevetiden i positiv retning.

Se for eksempel denne test af Asus UL30A, der kan præstere en batteritid på helt op til 14 timer.

Alligevel må vi nok erkende, at ydelsen bliver tilsvarende påvirket i den knapt så positive retning, og mens de ultra-mobile maskiner nok kan drive Windows og din Office-pakke, så mangler du hestekræfter, når du fyrer op under krævende programmer.

Almindelige Core-processorer

Med Asus U36Jc, der også benytter en skærmstørrelse på 13,3 tommer, har den taiwanske producent til gengæld tunet den ydelse, du har kunnet forvente i det ultra-mobile pc-segment. Det skyldes, at det er Intels almindelige Core i3- og Core i5-processorer, der arbejder under låget på maskinen.

Maskinens tykkelse på bare 19 millimeter er endda tyndere end den i forvejen åleslanke UL30A, og vægten er sultet ned på 1,44 kilo - sammenlignet med de 1,5 kilo, UL30A præsterer.

Det skal ses i sammenhæng med, at U36Jc benytter en legering bestående af aluminium og magnesium samt et 4-cellet batteri. Det må altså forventes, at maskinen bliver en anelse mere buttet, hvis du går efter det større 8-cellede batteri.

Med et 8-cellet batteri lover Asus, at du vil kunne klemme op til 10 timer ud af maskinen. Det skyldes blandt andet Nvidia Optimus-teknologi, der slukker helt for den dedikerede NVIDIA GeForce 310M-chip til fordel for indbygget Intel-grafik, når du bare skal besøge Facebook.

Pris og tilgængelighed

Du kan ikke få fingre i Asus U36Jc endnu, men hvis du venter til omkring årsskiftet, burde der være bid.

E-butikken Komplett.dk skilter allerede med to versioner af U36Jc til priser på omkring 7.500 og 8.500 kroner.

Den billigste version har en Intel Core i3 380M-processor på  2,53 gigahertz, en 500 gigabyte harddisk med en rotationshastighed på 5.400 omdrejninger i minuttet og fire gigabyte ram.

Samtidig må du nøjes med et 4-cellet batteri, hvilket nok gør maskinen ekstraordinært slank, men samtidig klemmer batterilevetiden ned på cirka fem timer.

Til sammenligning får du for en tusindekroneseddel mere en Core i5-460M-processor med samme standardfrekvens og et 8-cellet batteri med 10 timers levetid.

Den dyrere Core i5-udgave har den fordel, at processorens frekvens kan hæves til 2,8 gigahertz, når du har brug for den højest mulige ydelse. Sammenlign selv de to processorer her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere