Artikel top billede

Pristjek: Den billigste 1 terabyte harddisk

Det har sjældent været billigere at proppe rigelige mængder lagerplads i pc'en. Vi har tjekket prisen på 10 billige og velvoksne, men også gode harddiske - lige til at proppe i din stationære pc.

Pristjek: Den billigste 1 terabyte harddisk

Står du også og mangler lagerplads på din stationære pc? Så tag et kig på vores pristjek her, for vi har undersøgt markedet og fundet 10 af de absolut billigste harddiske.

Vi har benyttet websiden edbpriser.dk til at sammenligne produkter på pris og specifikationer.

Kriterierne

Nu vil vi naturligvis ikke montere hvad som helst i vores computere, for godt nok kan du få mange store harddiske til tiltalende priser, men der er også nogle af dem, der er så langsomme, at det næsten er trist.

Vi har derfor opstillet en række parametre for vores søgning:

For det første skal harddiskene være i det velkendte format på 3,5 tommer, der er lige til at skrue i langt de fleste kabinetter - harddiske på 2,5 tommer er nemlig oftest forbeholdt bærbare og mediecentre.

For det andet skal harddiskene have en rotationshastighed på 7200 omdrejninger i minuttet (RPM - revolutions per minute), så hastigheden er til at leve med. Vi har også sikret os, at bufferstørrelsen er på 32 megabyte. Bufferstørrelsen angiver harddiskens dedikerede hukommelse og kan have stor indflydelse på din computers overførselshastigheder.

Søgetid og tilslutning

Vi har også opstillet en begrænsning på den søgetid, vi er villige til at acceptere. Søgetiden er væsentlig for din oplevelse, fordi den som oftest beskriver den gennemsnitlige tid, det tager at flytte læse/skrivehovedet hen til den ønskede position, så du får dine data serveret i tide. Søgetiden måles normalt i millisekunder, og vi har valgt, at 8,9 millisekunder er det tilladte loft.

Vi valgte også at begrænse os til en bestemt overførselsstandard, nemlig SATA 3Gbps (gigabit per sekund) - også kaldet SATA 2.0. De mekaniske harddiske kan stadig ikke udnytte SATA 3.0 (6Gbps) ordentligt (se her hvorfor), og der var alligevel ingen med denne standard at finde i feltet.

De 10 billigste

Da vi startede med at indsnævre feltet til interne harddiske med den ønskede kapacitet på en terabyte, havde vi 67 forskellige harddiske i kikkerten. Da vi efterfølgende smækkede de øvrige parametre på søgningen, var vi nede på 14 harddiske.

Den dyreste løsning koster 1.756 kroner, mens den billigste kan blive din for bare 432 kroner.

Her er de billigste harddiske på 1 terabyte, som priserne så ud i går den 29. november 2010. Alle priser er inklusive fragt:

1. Samsung SpinPoint F3 Desktop Class HD103SJ 1 TB, 432 kroner
2. Seagate Barracuda 7200.12 1 TB, 436 kroner
3. Samsung SpinPoint F1 Desktop Class HD103UJ 1 TB, 447 kroner
4. Seagate SV35.5 Series ST31000525SV 1 TB, 536 kroner
5. Hitachi Deskstar E7K1000 HDE721010SLA330 1 TB, 626 kroner
6. Hitachi Deskstar E7K1000 HDE721010SLA330 1 TB, 674 kroner
7. Hitachi Ultrastar A7K2000 HUA722010CLA330 1 TB, 714 kroner
8. Samsung SpinPoint F1 RAID Class HE103UJ 1 TB, 808 kroner
9. Hitachi Ultrastar A7K2000 HUA722010CLA330 1 TB, 933 kroner
10. Constellation ES ST31000524NS 1 TB, 959 kroner

Her er den samlede liste og dermed det endelige resultat af vores pristjek.

Forrest i feltet finder vi især Seagate og Samsung, mens Hitachi er en smule dyrere, når vi bevæger os længere ned på listen.

Det betaler sig at være vågen og vælge de billigste løsninger, for nogle af de lidt dyrere modeller på vores prisliste er faktisk mest beregnet til virksomhedsbrug, ligesom diske med betegnelsen 'RAID Class' mest er beregnet til såkaldte RAID-konfigurationer, hvor flere diske kobles sammen for enten højere hastighed, øget sikkerhed eller bare større kapacitet.

Læs også: Test: Er verdens hurtigste harddisk pengene værd?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere