Artikel top billede

Google Wave blev orindelig udviklet af danske Lars Eilstrup Rasmussen.

Google Wave genopstår (måske) som Apache-projekt

Adskillige af Google-udviklerne bag Wave forsøger nu at få samarbejdsteknologien optaget i Apache Incubator.

Computerworld News Service: Nogle af udviklerne bag Google Wave har indsendt deres software til Apache Software Foundation.

Projektet er nu kandidat til at blive en såkaldt Podling, en spire, i Apache Incubator, hvilket er ASF's forberedende fase for open source Apache-produkter.

Google introducerede Wave for første gang i 2009, men droppede projektet igen allerede et år senere under henvisning til lav brugerdeltagelse.

Danske Lars Eilstrup Rasmussen, der oprindelig stod bag udviklingen af Google Wave (og Google Maps), er siden skiftet til Facebook.

En wave blev defineret af Google som en slags digital samtale, der spænder på tværs af adskillige digitale kommunikationsformer såsom e-mail, chat og dokumentdeling.

Da mange af komponenterne i Wave er open source eller er afhængige af andre open source-komponenter, så har adskillige af Google-udviklerne bag Wave sammen med eksterne udviklere kunnet fortsætte med at arbejde på teknologien. De arbejder nu på en pakke ved navn Wave in a Box (WiaB), hvilket er serversoftware, der kan hoste og lagre waves.

"Selvom den første implementering ... ikke fik nok fodfæste til, at den kunne fortsætte som et Google-produkt i sig selv, så findes der andre relaterede produkter ... og adskillige nystartede firmaer på området bygger videre på teknologien," angives det i forslaget til Incubator.

Et ud af 113 projekter

Novell har brugt softwaren i samarbejdsplatformen Vibe. SAP bruger den i softwaren StreamWork og USA's flåde er ved at undersøge, om teknologien kan bruges i kommunikationssystemer om bord på dens skibe.

Wave er blot et ud af 113 projekter, der overvejes til Apache Incubator. For at blive accepteret som en Podling, er et projekt nødt til at finde en forkæmper og sponsor fra Apache, demonstrere at det har et aktivt community af brugere og udviklere samt blive godkendt i en formel afstemning.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere