Open source-software i det offentlige 2010: Konferencen Open source-software i det offentlige 2010 blev i dag sparket i gang af Henrik Zangenberg, som er selvstændig it-strategisk konsulent, og som du kender som fast klummeskribent på Computerworld. Han skulle på sin egen charmerende og humoristiske måde varme publikum op.
Under overskriften "Open source, hvorfor og hvordan?" tog han dog også fat på den mere alvorlige del af festen:
"I gamle dage overvejede it-chefen, om han skulle købe eller få bygget programmer. Det opdagede softwarehusene naturligvis hurtigt, og solgte derfor den samme software til mange forskellige firmaer eller institutioner.
"Den tid er forbi. Nu handler det om genbrug. Fællesskabskode sparer både penge og øger innovationen," lød det fra podiet.
"Det har rigtig mange udviklere vidst i lang tid, men bevidstheden har efterhånden også spredt sig til erhvervslivets top," sagde Henrik Zangenberg.
T-shirts og slips
"Os med fingrene i mulden har længe bevæget os foran open source-bølgen. Nu begynder denne open source-viden at dukke op i ledelsesbøgerne, og så ved vi, at bølgen er på vej," sagde Henrik Zangenberg og konstaterede samtidig, at distribueret kode er blevet mainstream i firmaerne:
"Det blev startet af mænd i t-shirts og bliver nu diskuteret af mænd med slips."
Også de løstkoblede netværk kom i fokus.
"The power of the netwok army er trenden fra terrorceller til kodeudvikling," lød det fra Zangenberg.
"Det er ikke længere en diskussion om for eller i mod open source - kunstmalere stiller heller ikke op til en diskussion om for eller imod farven grøn - nu handler snakken om, hvor og hvordan open source skal spille en rolle.