Artikel top billede

Google: Vi skal fjerne alle begrænsninger på nettet

Google vil have magthaverne til at fjerne alle begrænsninger på internettet, så al information kan flyde frit.

Computerworld News Service: Google opfordrer regeringer over hele verden til at fjerne "besværlige begrænsninger" af fri information, hvis de vil opnå det fulde økonomiske udbytte af internettet.
 
I en ny rapport argumenterer internet-giganten for, at de økonomiske fordele ved internettet er under beskydning, fordi stadigt flere regeringer arbejder for at begrænse informationsstrømmen.
 
"Det internationale samfund må skride til handling og sikre informationernes frie bevægelighed online," står der i dokumentet.
 
"Regeringerne skal leve op til de internationale forpligtelser, som blandt er indgået med verdenshandelsorganisationen (WTO), om at forhindre handelsbarrierer skabt af informationsreguleringer, ligesom der skal udvikles nye regler, der kan øge beskyttelsen mod disse det 21. århundredes handelsbarrierer." 
 
Handelsbarrierer
Hvis internettet skal nå sit fulde potentiale som en global markedsplads og platform for innovation, så skal myndighederne sørge for, at metoder, der hindrer eller afbryder informationsstrømmen, bliver anset som uretfærdige handelsbarrierer, mener Google.
 
Myndighederne skal desuden "skride til handling", når regeringer indfører begrænsninger på informationer, som strider mod internationale handelsaftaler, lige som der skal indføres nye internationale handelsregler på både bilateralt, regionalt og multilateralt niveau, som yderligere kan sikre den frie informationsstrøm på internettet.
 
"Et åbent internet er, og vil også i fremtiden være, en kritisk komponent i den nye informationsøkonomis mulighed for at styrke individer og skabe delte informationsmarkeder," står der i dokumentet.
 
"Lukkede systemer arbejder imod internettets succes og vil virke ødelæggende for dets mulighed for at støtte handel og innovation i fremtiden."
 
Alligevel kæmper regeringer over hele verden for at begrænse, censurere og afbryde den frie strøm af online-informationer, mener virksomheden.
 
"Mere end 40 regeringer arbejder nu for omfattende restriktioner af online-information, hvilket er 10 gange så mange som for bare et årti siden," står der videre.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere